Lacio pod pritiskom, Lotito zaprijetio Sariju

Liga šampiona (5. kolo): Rimljani na “Olimpiku” igraju protiv Seltika, Atletiko ide u Roterdam, Barsa protiv Porta - pobjednik bi osigurao prvo mjesto, poraženi zakomplikovao situaciju

6747 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Šest timova je pred posljednja dva kola grupne faze osiguralo plasman u osminu finala Lige šampiona - po dva njemačka i španska (Bajern, Lajpcig, Real Madrid, Sosijedad), te po jedan italijanski (Inter) i engleski predstavnik (Mančester siti).

Peta runda bi mogla da otkloni mnoge dileme oko putnika u nokaut fazu i prije svih odmota klupko u grupama E i F u kojima se samo Seltik ne bori za jedno od prva dva mjesta...

“LETJEĆE GLAVE”

Lacio od 18.45 dočekuje škotskog velikana, pobjeda bi mogla da znači i prolaz pod uslovom da Fejnord u Roterdamu izgubi od lidera Atletiko Madrida (21 sat).

Tim našeg Adama Marušića je u subotu izgubio od Salernitane u Seriji A, a igrači i stručni štab su u susret evropskom duelu sa Keltima dobili upozorenje od predsjednika Klaudija Lotita.

"Izgubili smo utakmicu u kojoj smo imali samo jednog pravog protivnika na drugoj strani - Antonija Kandrevu. Ovako više ne može - nešto mora da se promijenili ili će letjeti glave", rekao je Lotito.

Italijanski novinari nemaju dilemu da je Lotito na ovaj način poslao poruku treneru Mauriciju Sariju.

"Želim da reagujemo na terenu, to je važnije od onoga ćemo reći. Nema smisla da pričamo o taktici kada nemamo stav u igri. Očekujem da budemo pravi protiv Seltika", istakao je Sari.

Atletiko, s druge strane, želi da ostane prvi u grupi pred posljednje kolo u kojem dočekuje Lacio.

"Pred nama je komplikovano gostovanje u Roterdamu, ali cilj ostaje isti - da s prvog mjesta odemo u osminu finala", kazao je Antoan Grizman.

PSŽ SPREMA OSVETU “SVRAKAMA”

Pari Sen Žermen je prije tri sedmice imao prvu meč loptu za osminu finala. Nije je iskoristio, izgubio je od Milana u gostima (2:1), pa u grupi F i dalje sva četiri tima mogu da prođu.

“Svece” čeka duel sa Njukaslom koji ih je u drugom kolu deklasirao na “Sent Džejms parku”.

Liga šampiona
foto: Graphic News

"Najvažnije je da i dalje zavisimo sami od sebe. Moramo da budemo bolji nego što smo bili u Milanu", rekao je trener francuskog šampiona Luis Enrike.

Borusija je lider sa sedam bodova, šest je osvojio PSŽ, pet Milan, a četiri Njukasl. “Milioneri” od 21 gostuju u Milanu i mogu da osiguraju prolaz.

"Odigrali smo neke sjajne utakmice u Ligi šampiona ove sezone, ali ne smijemo ni da pomislimo da smo završili posao. Znali smo da je ovo “grupa smrti” još nakon žrijeba, opuštanja ne smije da bude", jasan je trener Borusije Edin Terzić.

ZVEZDA U BERNU - BORBA ZA LIGU EVROPE

Mančester siti i Lajpcig su poslije četiri kola otklonili dileme oko plasmana u osminu finala iz grupe G, a “finale” igraju Jang Bojs i Crvena zvezda.

Duel u Bernu je presudan za treće mjesto koje vodi u Ligu Evrope - pobjednik večerašnjeg okršaja (21) osigurao bi treću poziciju kolo prije kraja.

U slučaju remija bi se na epilog čekalo do 13. decembra kada Zvezda dočekuje Siti, a Švajcarci putuju u Njemačku. “Crveno-bijeli” i Jang Bojs imaju po bod iz međusobnog duela u Beogradu, prednost srpskog šampiona je za plus dva bolja gol-razlika.

"Nikada ne prilazimo utakmicama sa idejom da nešto moramo, već da smo sposobni da to uradimo", rekao je trener Jang Bojsa Rafael Viki.

Barselona je u prošlom kolu porazom od Šahtjora sama sebi stvorila problem, ali se i dalje pita - ako pobijedi Porto na svom terenu osiguraće prvo mjesto.

Bitan meč čeka Šahtjor, koji je na tri boda manje od Barse i Porta - Ukrajinci u Hamburgu igraju protiv Antverpena, uz Benfiku jedini tim bez bodova u prva četiri kola.

Bonus video: