Garnaćovo remek-djelo, Haverc „nagradio” Artetu

Argentinac postigao možda i gol sezone u pobjedi Mančester junajteda nad Evertonom, Njemac donio pobjedu Arsenalu

2757 pregleda 0 komentar(a)
Alehandro Garnaćo, Foto: Reuters
Alehandro Garnaćo, Foto: Reuters

Napadači Mančester junajteda se nisu proslavili na početku sezone u Premijer ligi, do nedjelje su postigli samo jedan gol, ali ono što su pokazali na “Gudison parku” možda znači i zaokret u igri, efikasnosti i rezultatima velikana.

Pogodio je Markus Rašford, strijelac je bio i Antoni Marsijal, ali će se sa gostovanja u Liverpulu (3:0) pamtiti samo ono što je uradio Alehandro Garnaćo.

Remek-djelo Argentinca i gol makazicama, sličan onom koji je postigao Vejn Runi u derbiju Mančestera prije skoro 13 godina, obilježio je vikend u evropskim ligama - bio je to tek drugi pogodak Garnaća ove sezone u svim takmičenjima. Da ne postigne više nijedan - uradio je dovoljno...

GOLMAN

Menjan (Milan) - “rosoneri” su protiv Fiorentine dobili realno više nego što su zaslužili. Dominacija “viole” u nastavku nije krunisana remijem samo zahvaljujući francuskom golmanu koji je u 96. minutu odbranio zicer kada ga je lopta pogodila u glavu.

ODBRANA

Dante (Nica) - samo četiri gola primila je Nica u 13 kola Lige 1. U trijumfu nad Tuluzom je odbranu držao iskusni Brazilac.

Ernandes (Milan) - ispostavilo se da je njegov pogodak iz penala bio dovoljan da velikan osvoji tri boda i pobijedi prvi put poslije mjesec i po u Seriji A.

SREDINA

Bajno-Gitens (Borusija Dortmund) - još jedno otkrovenje “milionera” iz Engleske. Ovaj 19-godišnjak je bio prvo asistent, onda i strijelac u velikom preokretu protiv Borusije iz Menhengladbaha - od 0:2 do 4:2...

Haverc (Arsenal) - komplikovan početak sezone, kritike i pokušaj Mikela Artete da ga na sve načine odbrani od nemilosrdne engleske javnosti - sve je dobilo smisao u subotu kada je Njemac bio junak Arsenala na gostovanju Bornmutu.

Aleksander-Arnold (Liverpul) - desni bek sa ogromnim mogućnostima u napadu je sačuvao “redse” poraza u derbiju - Liverpul se vratio protiv Mančester sitija i osvojio veliki bod zahvaljujući šutu sa distance koji rijetko kada izda Aleksander-Arnolda.

NAPAD

Garnaćo (Mančester junajted) - upisao se tek prvi put u Premijer ligi ove sezone, ali vrijedilo je čekati kraj novembra da bi se vidio takav gol - u stilu Vejna Runija i Kristijana Ronalda, Argentinac je makazicama možda već sada postigao pogodak koji čeka nagrada “Ferenc Puškaš”.

Grizman (Atletiko Madrid) - “kolćonerosi” poslije pobjede nad Majorkom dijele treće mjesto sa Barselonom, a ispred Francuza je na listi strijelaca u La Ligi samo Džud Belingem.

Rodrigo (Real Madrid) - dva gola - dvije majstorije i utakmica u Kadisu je bila riješena, Real je prošao gostovanje na krilima Brazilca.

Dembele (Pari Sen Žermen) - svi napadači PSŽ-a su pogađali mrežu Monaka u petardi (5:2), ali samo je jedan od njih pravio razliku u praktično svakom konaktu s loptom - Usman Dembele.

Morales (Viljareal) - “žuta podmornica” je najavila bolje dane na debiju trenera Marselina Torala, a za golove protiv Osasune (3:1) bio je zadužen veteran Hose Luis Morales koji je od 57. do 80. minuta postigao het-trik.

Bonus video: