Barselona "zaboravila" najboljeg: Mesi još nije produžio ugovor

Prošlog mjeseca, iz vrha kluba stigla informacija da je dogovoreno sve i da će Argentinac do početka sezone potpisati novi ugovor
1 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.08.2017. 12:45h

Priču o Nejmarovom transferu u PSŽ, zamijenile su priče o njegovim zamjenama u Barseloni.

I dok svjetski mediji prenose iz dana u dan, iz sata u sat, gdje su i šta rade Filipe Kutinjo i Osman Dembele, pomalo se zaboravlja jedna činjenica, koja bi mogla da ima dramatične posljedice po Barselonu.

Leo Mesi, naime, još nije produžio ugovor, a postojeći mu ističe naredne godine.

U martu su španski mediji javili da je Mesi odbio ponudu da obnovi saradnju sa Barsom, dugo su obje strane ćutale, niti su potvrdile niti demantovale, da bi prošlog mjeseca, iz vrha kluba stigla informacija da je dogovoreno sve i da će Argentinac do početka sezone potpisati novi ugovor.

Sezona je počela, odigrani su mečevi Super kupa, Primera startuje za vikenda, a Mesijevog potpisa nema.

Mesi bi trebalo da produži ugovor do 2021. godine, da zarađuje 22 miliona eura godišnje (osam miliona eura manje od Nejmara), a otkupna klauzula bila bi mu 400 miliona eura.

Da li je najbolji igrač dozvolio čelnicima kluba da se posvete drugim obavezama do 31. avgusta, kada se zatvara prelazni rok, ili njegov potpis zavisi baš od učinka u transfer periodu - tek, prostora za spekulacije uvijek ima, sve dok se posao ne završi...

Bonus video: