Luis Enrike: Kao horor film; Penal? Ovo je fudbal, a ne košarka

PSŽ je nakon pet kola Lige šampiona osvojio sedam bodova - najmanje od sezone 2004/05 kada i posljednji put nije prošao dalje. Ipak, zahvajljujući golu Mbapea u 98. minutu protiv Njukasla pobjeda nad Borusijom u Dortmundu donosi mu osminu finala

4154 pregleda 4 komentar(a)
Luis Enrike, Foto: Reuters
Luis Enrike, Foto: Reuters

Sveci su bili u paklu 98 minuta, a onda se ponovo pojavio spasilac - Kilijan Mbape.

Pari Sen Žermen je do remija protiv Njukasla stigao duboko u sudijskoj nadoknadi, kada je Mbape pogodio sa penala (1:1) i tako sudbinu oko plasmana u osminu finala Lige šampiona zadržao u svojim rukama.

"Bio je to scenario kao iz horor filmova - osjetili smo snagu Njukasla, ali uspjeli da izjendačimo u posljednjim sekundama meča", rekao je na presu nakon meča trener PSŽ-a Luis Enrike.

Mnogo bure među medijima na Ostrvu izazvao je penal koji je dosuđen za klub sa "Parka prinčeva". Nema sumnje da je lopta pogodila u ruku Valentina Livramenta, ali se prije toga odbila od njegovog stomaka, pa je bilo jasno da nije bilo nikakve namjere da igra rukom.

"Ovo je fudbal, ne govorimo o košarci - sve je bilo normalno", istakao je Luis Enrike.

PSŽ je nakon pet kola Lige šampiona osvojio sedam bodova - najmanje od sezone 2004/05 kada i posljednji put nije prošao dalje. U posljednjem kolu pobjeda nad Borusijom u Dortmundu donosi mu osminu finala.

"Ako slavimo završićemo kao prvoplasirani - riješićemo taj meč kao i mnoge druge", zaključio je strateg Pari Sen Žermena.

Bonus video: