Bajno-Gitens - nova Borusijina senzacija sa Ostrva: Na San Siru ste vidjeli samo mali dio onoga što može

"Gospodine Terziću, ovaj čudesni talenat mora uvijek da igra", bio je naslov "Bilda" nakon predstave mladog Engleza protiv Milana u Ligi šampiona

5496 pregleda 0 komentar(a)
Bajno-Gitens je bio neuhvatljiv za igrače Milana, Foto: Reuters
Bajno-Gitens je bio neuhvatljiv za igrače Milana, Foto: Reuters

Engleski talenti nigdje na svijetu ne rastu kao ispod "žutog zida".

Borusija Dortmund ima poseban šmek za mlade fudbalere sa Ostrva, pokazala je to sa Džudom Belingemom i Džejdonom Sančom, a nova potvrda je i 19-godišnjak koji se zove Džejmi Bajno-Gitens.

Ofanzivac koji vuče korijene sa Barbadosa, a koji je rođen u Londonu, "eksplodirao" je ove godine u dresu Borusije Dortmund, da bi ogroman talenat pokazao i sinoć na najvećoj sceni - u Ligi šampiona, na terenu jednog od najvećih klubova Evrope.

Njegov gol za 2:1 trasirao je Borusiji put ka pobjedi nad Milanom i ka plasmanu u osminu finala iz "grupe smrti", ali čak i mnogo više od pogotka impresioniraju zrelost, brzina, vještine, prodori po lijevoj strani i završnica desnom nogom...

"Ovo je tek njegov početak - vidjeli ste samo vrh ledenog brijega svega onog što on može da pokaže", bio je zadovoljan na pres konferenciji nakon meča u Milanu trener Borusije Edin Terzić.

Njemački "Bild", međutim, imao je poruku upravo za šefa struke "milionera".

"Gospodine Terziću, ovaj čudesni talenat mora uvijek da igra", bio je naslov "Bilda".

Prve fudbalske korake Bajno-Gitens je napravio u Redingu, klubu u blizini Londona. Kroz mlađe kategorije nosio je još dresove Čelsija i Mančester sitija, a onda je sa 16 godina završio u Dortmundu.

Sa reprezenatcijom Engleske do 17 godina bio je šampion Evrope, a njegov napredak u Borusiji usporila je povreda koja ga je od terena odvojila nekoliko mjeseci.

Strpljivo je čekao svoju šansu u žuto-crnom dresu, a kada je ona stigla ove sezone "zgrabio" je na pravi način.

Već je asistirao za pobjedu u Kupu Njemačke protiv Hofenhajma, u nedavnom derbiju protiv Borusije iz Menhengladbaha postigao je i namjestio gol, a da cijeli svijet čuje za njega potrudio se na terenu "San Sira".

"Bilo je to savršeno veče i zaista je bio lijep osjećaj kada sam vidio da su svi srećni nakon mog pogotka. Takvi trenuci ostaju zauvijek u sjećanju", istakao je Bajno-Gitens.

Džejdon Sančo je blistao na "Vestfalenu", u jednom trenutku bio i najtraženiji mladi igrač Evrope, ali čini se da je Mančester junajted bio pogrešan izbor za njega. O Džudu Belingemu, momku koji je veoma mlad bio lider Borusije, a koji ove godine ruši rekorde Reala, ne treba mnogo trošiti riječi.

Bajno-Gitens morao bi da bude nova velika priča velikana sa Rura.

"Vrijedi zlata imati ga u blizini. Protiv Milana smo vidjeli koliko cijeli tima koristi kada je na terenu", poručio je Niklas Filkrug, napadač Borusije.

Bonus video: