Šćekić: Izgradnja nacionalnog fudbalskog stadiona realna potreba Crne Gore

Stadion pod Goricom zida se kao Skadar na Bojani, odavno je i aktuelno pitanje da li uopšte graditi istočnu tribinu, koja se čeka već dvije decenije, ili ući u projekat izgradnje nove nacionalne fudbalske arene

5858 pregleda 42 reakcija 42 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Izgradnja nacionalnog fudbalskog stadiona realna je potreba Crne Gore, poručio je novi ministar sporta i mladih Dragoslav-Dado Šćekić.

Stadion pod Goricom zida se kao Skadar na Bojani, ni tri decenije otkada je, devedesetih, počela rekonstrukcija, taj objekat nije "zatvorena" cjelina, jer je izgrađeno samo nekoliko redova istočne tribine.

Mnogo "pokušaja", nekoliko projekata, idejnih rješenja, pa i prezentacija - sve je, ispostavilo se, bilo magla, a Crna Gora fudbalski odavno kasni za Evropom kada su u pitanju uslovi u kojima se dočekuju inostrane reprezentacije, njihovi navijači, mediji...

Aktuelno je i pitanje da li graditi istočnu tribinu stadiona pod Goricom, ili je rješenje izgradnja novog nacionalnog stadiona - van grada, po svim mogućim standardima Uefe.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta i mladih, danas je promovisana ideja potrebe za izgradnjom novog nacionalnog fudbalskog stadiona.

"Na sastanku je iznijeto niz razloga zbog kojih je neophodno ući u ovaj projekat. Realna je potreba da stadion ispunjava sve najsavremenije uslove, i da pruži savremeni komfor ne samo igračima, sportskim radnicima, već i gledaocima. Ovim projektom bi sve fudbalske reprezentacije dobile svoj matični stadion, a ujedno bi i građani Podgorice dobili olakšani saobraćaj, kao i riješen problem sa parking mjestima", saopšteno je iz Šćekićevog resora.

Nacionalne stadione u svim zemljama grade države i Vlade, uz pomoć Fudbalskog saveza koji aplicita za sredstva iz Evropske fudbalske unije (UEFA).

Ministar sporta i mladih je poručio da će ova ideja će u najkraćem roku rezultirati razgovorima sa čelnim ljudima Fudbalskog saveza Crne Gore, nakon čega će javnost i nadležne državne institucije biti upoznate sa detaljima.

Bonus video: