Napadač Intera pogodio u Ligi šampiona nakon 13 godina

Marko Arnautović strijelac poslije 4.470 dana

5317 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ludi meč u Lisabonu između Benfike i Intera je završen remijem - domaćin je vodio 3:0 poslije 34 minuta, kasnije je s igračem manje jedva sačuvao remi (3:3), pa je u petom kolu Lige šampiona osvojio prvi bod.

Milanski tim je prošao u osminu finala (pitanje je samo sa koje pozicije), Benfika vjerovatno završila evropsku sezonu, a utakmicu na "La Luzu" je obilježio napadač italijanske ekipe Marko Arnautović.

Austrijanac je početkom drugog poluvremena smanjio na 3:1 i to mu je bio prvi gol u Ligi šampiona nakon 4.470 dana.

Nije se upisao još od decembra 2010. godine kada je nosio dres Verdera. Nakon toga sve do ove sezone nije ni nastupao u evropskoj eliti...

Arnautović, koji je ljetos stigao u Inter iz Bolonje, prije skoro 13 godina je bio strijelac upravo protiv Intera u trijumfu njemačke ekipe 3:0 kada su pogađali još Sebastijan Predl i Klaudio Pisaro.

Sezonu ranije je iskusni fudbaler bio u Interu kao pozajmljen igrač iz holandskog Tventea i odigrao je samo tri utakmice u Seriji A.

Bila je to sezona kada su "nerazuri" pod komandom Žozea Murinja osvojili istorijsku "tripletu" - trofeje u Ligi šampiona, prvenstvu i Kupu Italije.

Bonus video: