Balkani opet prijetnja Dinamu

Balkani će o fudbalskom proljeću odlučivati u Zagrebu, pod uslovom da Plzenj nastavi dominaciju u grupi C, Lige konferencija ,i očekivano dobije i Astanu

3080 pregleda 0 komentar(a)
Kapiten Balkaniaj Kuč još se nada proljeću u Evropi, Foto: FSCG
Kapiten Balkaniaj Kuč još se nada proljeću u Evropi, Foto: FSCG

Balkani će o fudbalskom proljeću odlučivati u Zagrebu, pod uslovom da Plzenj nastavi dominaciju u grupi C, Lige konferencija ,i očekivano dobije i Astanu.

Ekipa kapitena Edvina Kuča izgubila je u Prištini od Plzenja sa 1:0, a naš reprezentativac je imao šansu u 14. minutu ali je izblokiran. Plzenj je bio bolji i slavio golom Šulca u 81. minutu.

A Dinamo je sve bodove u grupi osvojio protiv Astane, nakon lake pobjede kući danas je u gostima slavio sa 2:0. "Modrima" pobjeda nad Balkanijem donosi šesnaestinu finala Lige konferencija, a Balkani bi uz trijumf na Maksimiru morao da osluškuje vijesti iz Češke, jer ima gori međusobni skor sa Astanom.

Ipak, Balakni je dobio Dinama u prvom susretu u Prištini, a trener ekipe iz Suve Reke, Ilir Daja, jednom je za "modre" bio koban u Evropi i sa klupe Skenderbega.

Pobjeda Dinama jedina je koju su ostvarili klubovi iz regiona, pošto su poraženi Zrinjski na gostovanju AZ Alkmaru (1:0) i Olimpija u Ljubljani od Lila (2:0).

A Aberdin crnogorskog repreezntativnog štopera Slobodana Rubežića neće igrati fudbalsko proljeće, jer je remizirao na gostovanju HJK-u u Finskoj (2:2).

Finci su nakon 33 minuta imali dva gola prednosti ali je ekipa našeg štopera stigla do remija.

Iz te grupe dalje će PAOK i Ajntraht, koji većeras igraju u terminu od 21 sat.

Najveći debakl doživio je Bešiktaš, kojeg je u Istanbulu dekasirao Klub Briž sa čak 5:0.

Klub iz Turske je od ranije izgubio šanse u borbi za prva dva mjesta, a treće u Ligi konferencija i ne znači ništa.

Ali je zato norveški Bodo/Glimt nastavio da oduševljava, pošto je nakon pobjede u Istanbulu danas pred svojom publikom nadigrao Lugano (5:2) i iz te grupe će kao drugoplasirani proljeće u Evropi početi od šesnaestine finala, dok je Klub Briž kao pobjednik grupe izborio osminu finala.

Mkabi Tel Aviv je u gsotimo dobio Breidablik sa 2:1, a Slovan iz Bratislave identično Klaksvika na Farskim Ostrvima.

Gent je kući dobio ukrajinsku Zarju sa 4:1.

Bonus video: