Debakl Fenerbahčea u Danskoj, Pešić čuva Dejana Stankovića

Ferencvaroš do ande u osmom minutu nadoknade, Ludogorec u petom. Aston Vila, PAOK i Fiorentina u nokaut fazi Lige konferencija

7314 pregleda 4 komentar(a)
Igračima Ajntrahta teško je pao poraz od ekipe iz Soluna, Foto: REUTERS
Igračima Ajntrahta teško je pao poraz od ekipe iz Soluna, Foto: REUTERS

Feenrbahče, silno pojačani lider turskog prvenstva doživio je debakl u 5. kolu Lige konferecnija u Danskoj - Nordsjiland je slavio sa čak 6:1.

Ipak, Fenerbahče u posljednjem kolu samo treba da dobije Trnavu pred svojom publikom i obezbijedi proljeće u Evropi, pošto će Ludogorec pred svojom publikom u dierektnom duelu odlučivati o plasmanu u nokaut fazu sa Nordsjilandom, koji ima bod više.

Bugarski prvak je "preživio" gostovanje u Slovačkoj, golom u petom minutu nadoknade, - 2:1, mada je Ludogorec imao i penal u 85, koji Verdon nije realizoavo. Ipak, 10 minuta kasnije Tisera je donio šansu za posljednje kolo.

Čukarički je bez bodova, iako mu se u Leskovcu smiješila pobjeda nad Ferencvarošem, koji je djelovao bezidejno. Domaćin je vodio od 11. minuta golom Luke Adžića, kojeg je u 71. minutu zamijenio crnogorski napadač Bojica Nikčević.

Gosti su izjednačili u 83. minutu, da bi u osmom minutu nadoknade Aleksandar Pešić pogodio za preokret i treneru Dejanu Stankoviću omogućio da mu u Budimpešti i bod sa Fiorentinom bude dovoljan za proljeće u Evropi. Fiorentina je u istoj grupidobila Genk sa 2:1, i plasirala se u nokaut fazu.

Aston VIla je dobila Legiju, palsirala se u noakut fazu, dok će poljski klub o plej-ofu odlučivati protiv AZ Alkmara.

PAOK je pobijedio u grupi G, trijumfom u Frankfurtu sa 2:1, a u 16-tini finala Lige konferencija igraće Ajntraht.

Bonus video: