Smiraj jeseni u CFL-u: „Plavi” brane vrh, Dečić ne odustaje

Budućnost nakon proboja na vrh tabele posebno važnim smatra današnje gostovanje Petrovcu (15.30 h), drugoplasirani Dečić želi da iskoristi lošu formu Arsenala (13)

4741 pregleda 1 komentar(a)
Sa goleade na meču Budućnost - Mornar u prošlom kolu (4:3), Foto: FSCG
Sa goleade na meču Budućnost - Mornar u prošlom kolu (4:3), Foto: FSCG

Utakmicama 18. kola, danas i u ponedjeljak, nastavlja se Meridianbet 1. Crnogorska fudbalska liga. Smiraj je jeseni, igra se pretposljednje kolo, već narednog vikenda, nakon mečeva 19. runde, prvoligaši će na zimsku pauzu.

Četiri su utakmice u današnjem programu, u prvom terminu od 13 sati sastaju se Rudar i Sutjeska Meridianbet, kao i Dečić - Arsenal, a Tuzani će tradicionalno biti domaćini na stadionu OFK Titograda.

Od 15 sati fudbaleri OFK Mladost Lob.me, koji su u prošlom kolu prepustili fenjer Rudaru, dočekuju Jedinstvo-Francu, koje ima samo bod više od kluba iz Donje Gorice. Budućnost, koja je iskoristila remi Dečića u derbiju sa Sutjeskom u prošlom kolu, da preuzme lidersku poziciju, gostuje Petrovcu u 15.30 sati.

Kolo u domaćem elitnom takmičenju zatvara duel najprijatnijih iznenađenja - Mornara koji je peti na tabeli, i trećerangiranog Jezera, koje ima četiri boda više od Sutjeske. Ta utakmica odigraće se u ponedjeljak na SRC Topolica od 15 sati.

Upravo je aktuelni šampion Budućnost u prošlom kolu pobjedom nad Mornarom (4:3) postao novi lider.

- Slijedi nam najvažnija utakmica jer smo se vratili na prvo mjesto koje moramo da zadržimo do zimske pauze. Nadamo se da ćemo u naredne dvije utakmice i uvećati bodovnu prednost, ali moramo da pobijedimo u Petrovcu. Iza nas je teška utakmica protiv odličnog Mornara, koji je pod Goricom igrao i pokazao da je sa pravom jedno od prijatnijih iznenađenja. Stadion u Petrovcu je, međutim, nešto drugo. Mali je, a atmosfera će biti dobra i zbog tradicionalnog dolaska naših navijača, dok domaća ekipa nije u formi, ali protiv nas će imati najveći motiv - kazao je golman Budućnosti Đorđije Pavličić.

On ne krije da je zadovoljan kako se odvija takmičenje u dosadašnjem dijelu prvenstva.

- Napredujemo, ekipa sve bolje radi i prije svega ispunjava zahtjeve trenerskog štaba. Stvaramo najviše šansi, postižemo najviše golova, ali važno je da pobjedama zaokružimo fudbalsku jesen a onda da tokom priprema se dodatno uigramo i podignemo nivo igre. Sada smo tu gdje treba da budemo, na prvom mjestu, a tako treba da bude i na kraju šampionata - zaključio je Pavličić.

Budućnost je na stadionu “Mitar-Mićo Goliš” slavila 16 puta, izgubila svega četiri duela, uz 11 remija.

Sa dva vezana remija prekinut je sjajan pobjednički niz od dolaska Milorada Pekovića na mjesto šefa struke Dečića. Nekadašnji crnogorski reprezentativac sigurno neće odustati od namjere da ekipu vrati na pobjednički put i Tuzanima donese toliko dugo čekani trofej. Arsenal je, s druge strane, u porazu od Mladosti Lob.bet u Tivtu pokazao previše slabosti koje će iskusna i kvalitetna postava u timu Tuzana pokušati da iskoristi. Tuzani će sigurno dati maksimum kako ne bi dozvolili Budućnosti bijeg na vrhu tabele..

Za razliku od Dečića, Sutjeska nikako da se trgne i veže nekoliko dobrih utakmica. Uostalom, i njen zaostatak za liderom, ekipom Budućnosti od 11 bodova, govori tome u prilog. Još više činjenica da Jezero ima četiri boda više, ali i bolju gol-razliku od Nikšićana! Izabranici Vladimira Jankovića, uprkos svemu, vjeruju u bolje dane, počevši od današnjeg gostovanja Rudaru u Pljevljima.

- Ohrabruje da smo odigrali potpuno ravnopravnu utakmicu protiv Dečića, koji je bio lider. Imamo priliku da u naredna dva kola do kraja jesenjeg dijela popravimo bodovni saldo - istakao je Vladimir Janković, trener Sutjeske.

- Idemo na pobjedu, čeka nas mlada ekipa, težak teren i teški uslovi. Moramo da se prilagodimo - dodao je defanzivac Nikšićana Anto Babić.

Selekt zvanična lopta takmičenja kojima rukovodi FSCG

Fudbalski savez Crne Gore i kompanija “Mercury”, koja je zastupnik danskog proizvođača sportske opreme Selekt, potpisali su ugovor o dvogodišnjoj saradnji.

Prema tom ugovoru, sva fudbalska takmičenja u Crnoj Gori, od početka naredne sezone, igraće se loptama koje proizvodi kompanija Selekt.

Danska kompanija obezbijediće posebno dizajnirane lopte za Meridianbet Prvu crnogorsku fudbalsku ligu, Drugu, Omladinsku, Kadetsku, Pionirsku, Žensku i Futsal ligu na nacionalnom nivou, kao i lopte za odgiravanje utakmica u takmičenjima koja organizuju Udruženja klubova.

Generalni sekretar Momir Đurđevac kazao je da će Fudbalski savez klubovima na godišnjem nivou obezbjeđivati oko 6.000 lopti.

“Ujedno, svako takmičenje imaće svoju loptu, što do sada nije bio slučaj”, istakao je Đurđevac.

Direktor kompanije Merkuri, Nikola Sumina, kazao je da je potpisivanjem ugovora napravljen novi korak u saradnji.

“Lopte koje prozivodi kompanija Selekt izuzetnog su kvaliteta i vjerujemo da će svi biti zadovoljni saradnjom”, rekao je Sumina.

Subota

RUDAR - SUTJESKA (13 h)

Sudija: Mladen Knežević (Berane)

DEČIĆ - ARSENAL (13)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

MLADOST DG - JEDINSTVO (15)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

PETROVAC - BUDUĆNOST (15.30)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

Ponedjeljak

MORNAR - JEZERO (15)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: