Budućnost u nadoknadi ispustila jesenju titulu, Arsenal prekinuo veliku seriju Dečića

Odigrana četiri meča 18. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, Podgoričani uvećali prednost u odnosu na Tuzane na dva boda, a mogli su i na četiri - Petrovac izjednačio u foto-finišu

48395 pregleda 102 reakcija 39 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 02.12.2023. 19:00h

Fudbaleri Budućnosti bili su na korak da osvoje jesenju titulu, kolo prije kraja prvog dijela sezone, ali su u Petrovcu primili gol u četvrtom minutu sudijske nadoknade - 2:2.

Još značajnije od ovog "virtuelnog" priznanja (koje bi moglo da stigne naredne subote) za tim Mladena Milinkovića bila bi prednost od četiri boda u odnosu na drugoplasirani Dečić, koji je danas izgubio kući od Arsenala (1:0), prekinuvši niz od devet mečeva bez poraza.

Ovako, nakon dešavanja u Petrovcu, slaba je utjeha za Podgoričane to što su se i remijem učvrstili na prvom mjestu, povećavši prednost sa jednog na dva boda u odnosu na Tuzane.

Narednog vikenda, kada se završava prvi dio sezone, Budućnost gostuije Mladosti DG, Dečić dočekuje Jedinstvo.

"VATRENO" POD MALIM BRDOM, DOMAĆI ZADOVOLJNIJI BODOM

Vrlo sadržajan meč odigrali su Petrovac i Budućnost na stadionu "Mitar-Mićo Goliš", gotovo po običaju.

Prštalo je od početka utakmice, a poveo je domaćin - Zoran Mikijelj je u 24. minutu ubacio loptu u mrežu sa gol-linije nakon prekida i velike gužve, te duela Dejana Boljevića i golmana Đorđija Pavličića u petercu za koji su gosti smatrali da je morao da bude okarakterisan faulom.

Mikijelj pogađa za 1:1
Mikijelj pogađa za 1:1foto: FSCG

Ipak, 11 minuta kasnije Podgoričani su izjednačili sa bijele tačke, golom Marka Mrvaljevića. Penal čist kao suza, pošto je Popović na ivici šesnaesterca oborio Vasilija Adžića. Trebala je Budućnost da dobije penal i kod 0:0, u 13. minutu, pošto je Mikijelj neprirodnim položajem ruke izblokirao udarac Almeide.

I u nastavku dobar ritam, Budućnost je krenula na pobjedu, a 14 minuta prije kraja došla je na korak od tri boda.

Miloš Brnović je sjajno petom lanisrao Ivana Bojovića, koji je pogodio dijagonalu - 1:2.

Ivan Bojović, Fudbaleri Budućnosti
foto: FSCG

Ipak, u smiraj sudijske nadoknade, nakon velike gužve u petercu Budućnosti, Radoš Dedić je "ugurao" loptu u mrežu za 2:2.

ĐORĐEVIĆ PREKINUO SERIJU DEČIĆA

Uslovi za igru nisu bili idealni, utakmica se igrala po teškom terenu, uz jak vjetar i u takvim uslovima bolje su se snašli gosti koji su do pobjede došli golom Bobana Đorđevića u 65. minutu.

Arsenal je slavio prvi put poslije sedam utakmica. Tivćani su danas u prvom poluvremenu prijetili preko Đorđevića, a najbolju priliku nije iskoristio Luka Maraš. On je u 25. minutu šutirao sa oko 10 metara, ali je njegov udarac zaustavio Igor Nikić.

FK Arsenal Tivat
foto: FSCG

U nastavku je Dečić prvi zaprijetio preko Roberta Đeljaja i Andreja Bajovića, ali su, za razliku od njih, fudbaleri Arsenala pronašli put do mreže. U 65. minutu je Irfan Šahman centrirao, a Đorđević postigao gol i postavio konačan rezultat.

Dečić je bez trijumfa već treći meč u CFL, nakon što je u prethodna dva igrao neriješeno, te prepusto Budućnosti prvo mjesto.

Do pobjede je stigla Sutjeska, koja je u Pljevljima savladala Rudar 2:1.

Sva tri pogotka viđena su u prvom poluvremenu, a Nikšićani su poveli u 22. minutu kada je Đorđe Šaletić izveo korner, a gol glavom postigao Anto Babić.

FK Rudar
foto: FSCG

Rudar je bio bezopasan tokom čitave utakmice, a do izjednačenja je stigao nakon greške Babića koji je u kaznenom prostoru oborio Miloša Bakrača.

Siguran sa 11 metara bio je Miloš Zečević.

Sutjeska je pokazala više pod Golubinjom, do drugog pogotka je stigla u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena - Marko Matanović je nakon solo prodora šutirao, golman Stojan Vukčević odbranio, a na pravom mjestu bio Milan Mirosavljev.

Drugu pobjedu vezala je Mladost Lob.bet, treći uzastopni meč bez poraza - tim Radisava Dragićevića savladao je Jedinstvo Francu sa 2:0 na "DG areni" i preskočio Bjelopoljce na tabeli, ostavio ih na pretposljednjem mjestu.

Mladost je takođe posljednjeplasiranom Rudaru pobjegla pet bodova.

Odluka ja pala u prvom poluvremenu, u razmaku od samo tri minuta - iskusni Bogdan Milić je mnogo toga prošao u karijeri, a danas je postigao jedan od najlakših golova, poslije velike greške golmana Sergeja Joksimovića preostalo mu je samo da se sa loptom prošeta do gola.

Već u 38. minutu Boris Došljak je efektnim golom glavom postavio konačnih 2:0.

Mladost Lob.bet, Fudbaleri Mladosti Lob.bet, Mladost DG, Fudbaleri Mladosti DG
foto: FSCG

Posljednji meč 18. kola igra se u ponedjeljak u 15 sati, kada se u Baru sastaju Mornar i Jezero.

Rezultati

Petrovac - Budućnost 2:2

Zoran Mikijelj 24, Radoš Dedić 90+4. - Marko Mrvaljević (penal) 35, Ivan Bojović 76.

Rudar - Sutjeska 1:2

Miloš Zečević (penal) 38 - Anto Babić 22, Milan Mirosavljev 45+1.

Dečić - Arsenal 0:1

Boban Đorđević 65.

Mladost DG - Jedinstvo 2:0

Bogdan Milić 36, Boris Došljak 38.

Ponedjeljak:

Mornar - Jezero (15)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: