Arsenal se ispromašivao i pobijedio Vulvse

Treća pobjeda "tobdžija" zaredom u Premijer ligi

2359 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Arsenal je uhvatio ritam, pa je savladao i Vulverhempton na "Emirejtsu" samo tri dana nakon što je na istom stadionu Lans primio šest golova.

Tim Mikela Artete nije bio rezultatski ubjedljiv kao na evropskoj sceni, ali desetak šansi od kojih je iskoristio dvije govore da je u pravoj formi u pravom trenutku. Utisak nije pokvario ni pogodak "vukova" desetak minuta prije kraja nakon greške Aleksandra Zinčenka...

Lider Premijer lige je slavio 2:1, a 2:0 je bilo već poslije 13 minuta.

U 6. je Bukajo Saka krunisao fantastičnu akciju sa Gabrijelom Žezusom, a potom je Martin Edegor u pogodak pretvorio još jedan fascinantan napad Arsenala u kojem je učestvovao praktično kompletan tim...

Malo ko je u tom momentu mogao da pretpostavi da Arsenal do kraja više neće nijednom zatresti mrežu.

Mogao je u tri navrata trijumf da osigura Leandro Trosar, Gabrijel Martineli je pogodio stativu, kao i Edi Nketija, prije nego je Mateuš Kunja u 86. minutu matirao Gabrijela Raju pošto je Zinčenko izgubio loptu na ivici kaznenog prostora Arsenala.

Vulvsi su pokušali sve, u nekoliko navrata su napunili šesnaesterac protivnika, ali nisu stvorili ozbilju priliku da izjednače.

"Trebalo je da bude ubjedljivije. Napravili smo grešku koja je dala šansu protivniku, a ovo je Premijer liga i takve greške se kažnjavaju. Bitno je da pobjeđujemo, u periodu sezone kada se igra na svaka tri dana je to izazov, pa se već okrećemo Lutonu", rekao je Arteta.

Arsenal ima 33 boda, četiri odnosno pet više od Mančester sitija i Liverpula koji mečeve 14. kola igraju u nedjelju.

"Građani" dočekuju Totenhem, a "redsi" na svom terenu igraju sa Fulamom...

Brentford je nadigrao Luton (3:1), a seriju od šest poraza je prekinuo Barnli koji je deklasirao Šefild junajted (5:0) i prepustio mu pretposljednje mjesto na tabeli.

Tim Vensana Kompanija je mrežu gostiju na "Tarf Muru" načeo već u 15. sekundi kada se upisao iskusni Džej Rodriges.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: