Revija lijepih golova, preokret i pobjeda Liverpula na "Enfildu", Čelsi sa igračem manje savladao Brajton

Liverpul bolji od Fulama 4:3, Čelsi - Brajton 3:2, Bornmut - Aston Vila 2:2, Vest Hem - Kristal Palas 1:1

10027 pregleda 4 komentar(a)
Trent Aleksander-Arnold proslavlja pogodak, Foto: Reuters
Trent Aleksander-Arnold proslavlja pogodak, Foto: Reuters

Fudbaleri Fulama vodili su danas 3:2 protiv Liverpula do 87. minuta, bili blizu senzacije, ali su do kraja primili dva pogotka i na kraju ostali bez pobjede.

Liverpul je u 14. kolu slavio 4:3 i sačuvao maksimalan skor na "Enfildu" u Premijer ligi ove sezone.

"Redsi" su poveli u 20. minutu - Trent Aleksander-Arnold je izveo slobodan udarac, lopta pogodila prečku, pa golmana Fulama, Lena i završila u mreži. Na kraju je Premijer liga ovaj pogodak upisala kao autogol golmana Fulama.

Gosti su izjednačili četiri minuta kasnije, a strijelac je bio bivši igrač Liverpula, Hari Vilson, da bi u 38. minutu Aleksis Makalister sa distance postigao sjajan gol i "redsima" donio novu prednost.

Fulam je do drugog izjednačnja stigao u završnici prvog poluvremena preko Tetea, a onda je u 80. minutu De Kordova-Rid režirao preokret.

Liverpul je u drugom poluvremenu mogao do pogotka preko Nunjesa, koji je pogodio prečku, šanse su imali Dijas i Salah, ali su i oni bili neprecizni. Za razliku od njih put do mreže je pronašao Endo u 87. minutu poslije dodavanja Salaha, da bi dva minuta kasnije Trent donio "redsima" pobjedu.

Čelsi je na "Stamfordu" bio bolji od Brajtona - 3:2.

Poketinova ekipa je do vođstva stigla preko Enca Fernandesa u 17. minutu. Na 2:0 je povisio Kolvil u 21, a onda je u finišu prvog poluvremena smanjio Buonanote.

Prije odlaska na odmor Čelsi je ostao sa igračem manje, jer je isključen Galager.

U nastavku su "plavci" sačuvali pobjedu i stigli do trećeg pogotka. Strijelac je bio Fernandes iz penala, a prethodno je u kaznenom prostoru oboren Mudrik.

Konačan rezultat postavio je Žoao Pedro.

Bornmut i Aston Vila su igrali neriješeno - 2:2.

Strijelci za Bornmut bili su Semenjo i Solanke, dok su za Vilu pogodili Bejli i Votkins.

Neriješeno je bilo i na utakmici Vest Hema i Kristal Palasa u Londonu - 1:1. Vest Hem je poveo preko Kudusa, bod Palasu donio je Eduar.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: