Gvardiola i Siti u problemu: Totenhem dao tri gola i osvojio bod u Mančesteru

Dejan Kuluševski pogodio u 90. minutu za 3:3

14877 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti je zaboravio kako se pobjeđuje u Premijer ligi, nije to uradio još od 4. novembra, a danas je vezao treći remi nakon što je po bod osvajao i protiv Čelsija i Liverpula.

Na "Etihadu" je bilo 3:3 protiv Totenhema koji je uprkos svim problemima s povredama i suspenzijama u okršaju sa šampionom prekinuo niz od tri poraza u prvenstvu - to mu je omogućio Dejan Kuluševski golom u 90. minutu.

Sparsi su imali prednost već poslije šest minuta kada je Son pogodio iz kontranapada, ali je samo 137 sekundi kasnije bilo 1:1 kada je Korejac nesrećno matirao svog golmana Giljerma Vikarija iz prekida koji je izveo Hulijan Alvares.

"Građani" su dominirali u prvom poluvremenu, Žeremi Doku je u jednom šutu zatresao prečku pa stativu, okvir gola je pogodio i Alvares, a preokret je donio Fil Foden rutinskom realizacijom iz fenomenalne akcije.

Siti u ovom dijelu sezone ima problem da sačuva prednost, pa je nastavak samo potvrdio da je odbrana najslabiji dio tima.

Novo izjednačenje viđeno u 69. kada je Đovani lo Selso matirao Edersona, ali tim Pepa Gvardiole je i nakon toga imao novo vođstvo. Nije mu bilo dovoljno da upiše tri boda...

Džek Griliš, koji je zamijenio povrijeđenog Dokua, na pas Erlinga Halanda je doveo Siti nadomak trijumfa, ali mu je računicu pokvario Kuluševski udarcem glavom kada je u skoku bio jači i spretniji od Nejtana Akea...

Posljednju priliku Sitiju da dođe do pobjede "ukrao" je sudija Sajmon Huper koji je u nadoknadi umjesto da pusti prednost nakon faula nad Halandom - Griliš je išao sam ka golu Totenhema - dosudio prekršaj koji se dogodio na polovini domaćina.

Siti sada ima minus tri u odnosu na lidera Arsenal, a ispred je i Liverpul.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: