Evrogol Čalhanoglua, meč iz snova "neroazura": Inter nadigrao aktuelnog šampiona za povratak na prvo mjesto

Napoli - Inter 0:3

10884 pregleda 0 komentar(a)
Čalhanoglu sa saigračima proslavlja gol, Foto: Reuters
Čalhanoglu sa saigračima proslavlja gol, Foto: Reuters

Derbi 14. kola Serije A je pripao Interu - "neroazuri" su večeras na "Maradoni" savladali Napoli (3:0), nadigrali aktuelnog šampiona i pobjegli mu 11 bodova na tabeli.

Inter se, nakon večerašnjeg trijumfa, vratio na prvo mjesto, budući da je od petka i pobjede nad Moncom lider bio Juvenuts. A pobjedu su potpisali Čalhanoglu u 44, Barela u 62. i Tiram u 85. minutu.

Ipak, prvu šansu na utakmici imala je domaća ekipa i to već u drugom minutu kada je šut Elmasa zaustavio Zomer.

Nakon šuta Elmasa, gol za Inter je postigao Tiram, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda, da bi na drugoj strani Politano pogodio prečku.

Brzo nakon udarca Politana, Lautaro Martines je mogao Inter da dovede u vođstvo, ali je Meret odbranio, da bi minut prije odlaska na odmor Čalhanoglu sa oko 25 metara postigao lijep pogodak.

U drugom poluvremenu su domaći prvi zaprijetili - Kvarachelija je sa lijeve strane šutirao, a Zomer još jednom odlično reagovao. Pet minuta kasnije na drugoj strani je uslijedila kazna - kombinovali su Karlos Augusto i Lautaro Martines, Argentinac je vidio da se Barela ubaca iz drugog plana, asistirao mu, a Italijan zatresao mrežu.

Imao je nakon toga Napoli još jednu šansu preko Osimena, koji je šutirao preko gola, ali je bilo jasno da aktuelni šampion teško može da izbjegne poraz.

Inter je imao više energije, djelovao mnogo bolje i do trećeg pogotka stigao preko Tirama u 85. minutu.

Inter je pokazao da je u ovom trenutku među najboljim timovima na Apeninima i jedan od kandidata za Skudeto. I slavio je u Napulju prvi put nakon šestog januara 2020. godine.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: