Pobjeda Barselone, Žoao Feliks presudio Atletiku

Barselona - Atletiko Madrid 1:0

8370 pregleda 0 komentar(a)
Žoao Feliks, Foto: Reuters
Žoao Feliks, Foto: Reuters

Pred kraj ljetnjeg prelaznog roka Žoao Feliks je iz Atletika stigao na pozajmicu u Barselonu.

Mladi Portugalac je u novom klubu pristao na manju platu, često je isticao da nije mogao da se adaptira na sistem Dijega Simeonea, a večeras je u dresu "blaugrane" srušio upravo "kolćonerose" - Barselona je u 15. kolu La Lige savladala Atletiko (1:0), a jedini gol postigao je Žoao Feliks.

Barselona je treći put zaredom identičnim rezultatom savladala večerašnjeg rivala.

"Blaugrana" je ofanzivno počela utakmicu, već u prvom minutu su kombinovali Gundogan i Pedri, njemački reprezentativac je asistirao Rafinji, a Brazilac je bio neprecizan.

Brzo nakon Rafinje šansu nije iskoristio Levandovski, a onda je na drugoj strani Ljorente fenomenalno petom pronašao Molinu, koji se spetljao i loše udario loptu.

Barselona je ponovo pokušala preko Levandovskog, da bi u 28. minutu postigla jedini gol - Rafinja je povukao loptu, asistirao Feliksu koji se oslobodio Moline i prebacio Oblaka.

Feliks je, minut prije odlaska na odmor, imao još jednu sjajnu šansu - poslije dodavanja Gunogana je šutirao sa oko pet metara, ali je Oblak odbranio.

U drugom poluvremenu je Rafinja pogodio stativu, a onda je golman Barselone, Penja, zaustavio Moratu.

Do kraja utakmice Penja je izrastao u heroja. Prvo je u 80. minutu sjajno reagovao nakon udarca Depaja iz slobodnog udarca (nakon odbrane lopta pogodila mjesto gdje se spajaju prečka i stativa), a onda je u posljednjem napadu zaustavio Koreu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: