Ćolo "zaboravio" na Savića: Povratak Himenesa i dobre igre Vicela crnogorskog štopera poslali na klupu

Kako se sve dešava u sezoni u kojoj Saviću ističe ugovor, ne bi bilo čudno da se crnogorski fudbaler poslije mnogo godina oprosti od "crveno-bijelog" Madrida - možda već i u jauaru

15573 pregleda 1 komentar(a)
Savić na klupi Atletika, Foto: Reuters
Savić na klupi Atletika, Foto: Reuters

Bilo je teško zamisliti, ali ove jeseni se desilo - nakon što je mnogo godina predvodio odbranu Atletiko Madrida i bio jedan od simbola "kolćonerosa" Stefan Savić više nije prvi izbor trenera Dijega Simeonea na štoperskim pozicijama.

Od 3. novembra i utakmice na Kanarima protiv Las Palmasa, naš fudbaler je odigrao samo jedan meč - i to za reprezentaciju Crne Gore protiv Mađarske u Budimpešti.

Kada je u pitanju Atletiko od tada je na klupi presjedio svih pet mečeva, zaključno sa sinoćnjim protiv Barselone na "Monžuiku".

Marka piše da se sve poklopilo sa oporavkom od povrede Hose Marije Himenesa i odličnim momentom Aksela Vicela, koji kod Ćola nije vezni igrač već pokriva poziciju štopera. Osim njih dvojice defanzivnu trojku Atletika kompletira Mario Ermoso, dok je na klupi i turski štoper Džaglar Sojunču, koji je ovog ljeta stigao iz Lestera.

Isti list je izračunao da su se Savić i Himenes - iako su u Atletiku zajedno od 2015. kada je stigao naš fudbaler - do sada jedan pored drugog u startnih 11 našli svega 99 puta. Najviše zajedničkih mečeva imali su u šampionskoj sezoni (2020/21) kada su sa pomenutim Ermosom činili štoperski trio.

Kako se sve dešava u sezoni u kojoj Saviću ističe ugovor, ne bi bilo čudno da se crnogorski fudbaler poslije mnogo godina oprosti od "crveno-bijelog" Madrida - možda već i u jauaru.

Bonus video: