Skols o Junajtedu: Igra je smeće, a igrači lijeni

Kada gledam Junajted - ne vidim tim koji napada s autoritetom. Mnogo stvari mora da bude bolje, ali isto pričamo već godinama - navodi legendarni vezista

3780 pregleda 1 komentar(a)
Teški dani za Junajted: Kapiten Bruno Fernandeš, Foto: Reuters
Teški dani za Junajted: Kapiten Bruno Fernandeš, Foto: Reuters

Mančester junajted je seriju od tri pobjede bez primljenog gola u šampionatu (protiv Fulama, Lutona u Evertona) prekinuo u Njukaslu, gdje su još jednom isplivale na površinu velike mane koje su očigledne od početka sezone. Opet su “crveni đavoli” bili nemoćni protiv ekipe koja dolazi iz gornjeg dijela tabele, opet je teško da se golim okom uoči da li je Junajted skromniji napadački ili defanzivno...

Kada je tako, onda “puca” po menadžeru, ali Erik ten Hag misli da problemi nisu tako veliki.

- Ne brinem, ovaj tim je pokazao da je otporan na sve, vidjelo smo to nakon utakmice sa Mančester sitijem kada smo ušli u seriju trijumfa. Izgubili smo u Njukaslu, ali nastavljamo dalje - imamo plan i držaćemo ga se - rekao je Ten Hag.

Iako su svi na Ostrvu vidjeli dominaciju “svraka” (tri boda im je donio Entoni Gordon), Holanđanin je zadovoljan periodima dobre igre svoje ekipe u drugom poluvremenu.

- Mogli smo da budemo zadovoljno što je nakon prvog poluvremena ostalo 0:0. Kasnije smo primili gol, ali smo dobro reagovali u finišu, mogli smo i da remiziramo. Analiziraćemo meč, ali nemamo puno vremena, već moramo da se okrenemo duelu sa Čelsijem u srijedu - istakao je Ten Hag.

Legende Junajteda, ipak, nisu zadovoljne, pa je Pol Skols jasno poručio:

- Ova igra Junajteda je smeće - bio je oštar Skols. - Neki rezultati su obmanuli javnost, ali Junajted je trenutno loš tim i vjerujem da mnogi misle kao ja - istakao je bivši vezista velikana sa “Old traforda”.

Hari Megvajer je vjerovatno jedini igrač Junajteda koji je dobio prelaznu ocjenu u porazu od Njukasla.

- Junajted ima previše lijenih igrača - kada je tako, onda igra i rezultati ne mogu da budu dobri. Kada idete u goste timovima kakav je Njukasl morate da znate jedno - imate šansu samo ako ste spremni za veliku bitku na svakom dijelu terena. Bez toga je sve drugo manje bitno - dodao je Skols.

Junajted sa Ten Hagom još nije slavio na gostovanjima timovima koji drže prvih osam mjesta na tabeli Premijer lige.

- Znao sam da pratite takve stvari i očekivao sam da će doći momenat kada ćete me pitati o tom “neuspjehu”. Želimo da igramo bolje, želimo da rezultati budu bolji - kada dođemo do nivoa koji želimo onda će i ta tradicija biti prekinuta - rekao je bivši trener Ajaksa.

“Đavoli” ove sezone još nemaju remi u ligi, a izgubili su čak šest puta - prije Njukasla pobjeđivali su ih Siti, Kristal Palas, Brajton, Arsenal i Totenhem.

- Kada gledam Junajted - ne vidim tim koji napada s autoritetom. Mnogo stvari mora da bude bolje, ali isto pričamo već godinama - navodi Skols.

Junajted je na ivici u grupnoj fazi Lige šampiona, jer je pred posljednje kolo četvrti na tabeli grupe A. Da bi prošao u osminu finala mora da savlada Bajern kod kuće i da dočeka remi u duelu Kopenhagena i Galatasaraja.

Bonus video: