Crnogorke dočekuju Kipar: Šansa za korak ka višem rangu Lige nacija

Izabranice Mirka Marića od 16 sati na "DG areni" igraju posljednji meč u C Ligi nacija

3617 pregleda 0 komentar(a)
Reprezentacija Crne Gore nakon pobjede od 9:0 nad Farskim Ostrvima, Foto: FSCG
Reprezentacija Crne Gore nakon pobjede od 9:0 nad Farskim Ostrvima, Foto: FSCG

Naše fudbalerke protiv igraju Kipra posljednju utakmicu u C Ligi nacija - pobjeda bi izabranicama Mirka Marića donijela šansu da se kroz baraž plasiraju u viši rang ovog takmičenja.

Utakmica na DG Areni počinje u 16 sati.

A, uvod za ovaj meč bio je odličan, jer su naše djevojke prije četiri dana savladale Farska Ostrva sa 9:0.

“Utakmicu protiv Farskih Ostrva trebalo bi da iskoristimo da dobijemo još samopouzdanja, ali nikako da pomislimo da smo završili posao i napravili neko čudo. Čeka nas teška utakmica, protiv selekcije koja zna da igra i želi da igra, što smo vidjeli i na Kipru, iako smo slavili sa 2:0”, upozorio je selektor Mirko Marić.

Helena Božić se nada da će ekipa ući na pravi način u utakmicu.

“Poslije pobjede od 9:0 najbitnije je da se smire emocije, da uđemo mirno u meč i da pokažemo šta znamo. Želimo tri boda koja nam donose mnogo. Jasno je da imamo potencijal, dočekale smo da pobjeđujemo i to na ovako ubjedljiv način, ali nije nas iznenadilo to, jer radimo dobro, igramo u inostranstvu, držimo se zajedno…“, kazala je fudbalerka moskovskog Dinama.

Kipar se ne smije potcijeniti i pored pobjede od 2:0 u prvom dijelu takmičenja u gostima.

“Kipar apsolutno nije lak rival, uopšte nije naivna ekipa. Dobile smo 2:0, mogle smo da iskoristimo još neku šansu, ali čeka nas težak meč”, istakla je Aleksandra Popović.

Bonus video: