Piksi odgovorio Vidiću: I da sam zaradio 116 miliona u čemu je problem, ne može da me povrijedi neko ko ne radi ništa

"Da li je tačno da sam toliko zaradio? Nije. A, ako Vidić izađe sa informacijom gdje se pominju selektor i stručni štab, onda mora da stoji iza toga. Radi se o klasičnoj obmani i zbunjivanju javnosti. On u tim godinama i sa takvim ambicijama ne smije da dozvoli nešto tako"

6073 pregleda 7 komentar(a)
Stojković, Foto: Reuters
Stojković, Foto: Reuters

Legenda Mančester junajteda i jedan od najboljih fudbalera Srbije svih vremena Nemanja Vidić prethodnih dana izjavama je uzburkao javnost u toj zemlji, a dohvatio se i selektora "orlova" Dragana Stojkovića Piksija.

Vidić je najprije upitao da li treba prvo da ide u zatvor, pa da bude na nekoj funkciji u srpskom fudbalu, aludirajući na čelne ljude Fudbalskog saveza Srbije Dragana Džajića i Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

Nakon toga, pred žrijeb za Euro 2024, izjavio je i da su Stojković i njegov stručni štab u posljednje dvije godine prihodovali čak 16 miliona eura na ime bonusa za plasmane na velika takmičenja.

"Da li je tačno da sam toliko zaradio? Nije. A, ako Vidić izađe sa informacijom gdje se pominju selektor i stručni štab, onda mora da stoji iza toga. Radi se o klasičnoj obmani i zbunjivanju javnosti. On u tim godinama i sa takvim ambicijama ne smije da dozvoli nešto tako. Na kraju krajeva, da sam zaradio ne 16, već 116 miliona eura, u čemu je problem? Čiji je to novac, ko je te pare unio u Savez? Nije to državni novac?", rekao je Stojković za Sportski žurnal.

Na pitanje da li su ga riječi svojevremeno najboljeg štopera Premijer lige povrijedile rekao je...

"Ne može da me povrijedi neko kao on koji ne radi ništa", istakao je Piksi. "Jako je ružno ono što je rekao. Pokazao je nepoštovanje prema meni".

Kaže i da kao selektor nije mogao da mu pomogne, a ni odmogne u želji da postane predsjednik FSS.

"To nisu optužbe nego komentari koji ne priliče njemu. On je veliko fudbalsko ime, poštovao sam ga i uvijek govorio lijepo o njemu. Bili smo ponosni na njegove igre. Zatečen sam pre svega njegovim osnovnim neznanjem. Ako već pominje brojke, nekih 16 miliona, prvo mora dobro da se informiše. Treba neko da mu objasni i pojednostavi šta su bilansi, završni računi itd. Mjesto za tu vrstu pitanja je sjednica Skupština, čije je član", zaključio je Stojković.

Bonus video: