Tajm izabrao Mesija za sportistu godine: Uspio je da pretvori SAD u fudbalsku zemlju

Prije Mesija ovo priznanje osvajali su bejzbol igrač Aron Džadž (2022), već sada legendarna gimnastičarka Simon Bajls (2021), košarkaš Lebron Džejms (2020), ženska fudbalska reprezentacija SAD (2019)

8042 pregleda 45 reakcija 3 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters

Nedavno je krunisan osmom Zlatnom loptom, a sada je dobio veliko priznanje i u zemlji u kojoj od ovog ljeta zabavlja fudbalske navijače.

Čuveni njujorški magazin "Tajm" proglasio je argentinskog fudbalera Lionela Mesija za sportistu godine.

Maestro koji je krajem prošle godine vodio Argentinu do svjetske titule u 2023. nije imao previše uspjeha, ali je i sam njegov odlazak u Sjedinjene Američke Države i Inter iz Majamija obilježio fudbalsku scenu u godini koja polako odbrojava posljednje dane.

"Uspio je da uradi ono što se nekada činilo nemogućim - pretvorio je SAD u fudbalsku zemlju", napisao je Tajm, a prenosi Rojters.

Sa čak deset golova na sedam mečeva Mesi je predvodio klub sa "Fort Loderdejla" do prvog trofeja u istoriji - Konkakaf Liga kupa, dok u MLS ligi nije uspio da pomogne Interu da dođe do plej-of, koji je ovaj tim izgubio mnogo prije dolaska argentinskog majstora.

Sportista godine za 2022. bio je bejzbol igrač Aron Džadž, a prije njega i već sada legendarna gimnastičarka Simon Bajls (2021), košarkaš Lebron Džejms (2020), ženska fudbalska reprezentacija SAD (2019).

Bonus video: