Njukasl četiri mjeseca bez prvog golmana: Poup mora na operaciju ramena

Osim Poupa, povređeni su i Kalum Vilson, Harvi Barns, Džejkob Marfi, Džo Vilkok, Sven Botman i Den Bern

1545 pregleda 0 komentar(a)
Poup nakon povrede, Foto: Reuters
Poup nakon povrede, Foto: Reuters

Golman fudbalera Njukasla Nik Poup odsustvovaće četiri mjeseca zbog operacije ramena, rekao je danas njegov trener Edi Hau.

Poup je iščašio rame u subotu tokom utakmice protiv Mančester junajteda (1:0), nakon što je nezgodno pao na zemlju kada je odbranio udarac Serhija Regilona.

Trener crno-bijelih rekao je da i dalje postoji šansa da se 31-godišnji golman vrati na teren prije Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

"Naravno da je neraspoložen pošto nas čekaju važne utakmice, a pred njim je i Evropsko prvenstvo. To je još jedna čudna povreda u našpj ekipi. Nesumnjivo je operacija potrebna i mislimo da će odsustvovati oko četiri mjeseca", rekao je Hau, prenio je BBC.

Osim Poupa, povređeni su i Kalum Vilson, Harvi Barns, Džejkob Marfi, Džo Vilkok, Sven Botman i Den Bern.

Puop je ove sezone igrao svaki minut u utakmicama Njukasla u Premijer ligi i Ligi šampiona.

Britanski mediji spekulisali su da će Njukasl u januaru kupiti novog golmana.

"Vidio sam mnogo naslova u medijima u vezi sa golmanima i drugim igračima. Nismo se bavili time. Ako bismo sada dovodili, doveli bismo igrača na svakoj poziciji. Ovo je šansa našim golmanima da dođu do pozicije", naveo je Hau.

Ove sezone Poup u pet utakmica nije primio gol, što je najbolji rezultat uz golmana Kristal Palasa Sema Džonstona i Andrea Onane iz Mančester junajteda.

Bonus video: