Vila u direktnom duelu oduzela Sitiju 3. mjesto, Mektominej srušio Čelsi

Aston Vila nadigrala šampiona Engleske i Evrope i slavila srećnim, ali zasluženim golom Liona Bejlija. Škotski vezista dao oba gola za pobjedu Mančester junajteda, Liverpul slavio u Šefildu i opet ima dva boda manje od vodećeg Arsenala

10704 pregleda 0 komentar(a)
Trenutak odluke: Lion Bejli daje gol za pobjedu, Foto: Reuters/Chris Radburn
Trenutak odluke: Lion Bejli daje gol za pobjedu, Foto: Reuters/Chris Radburn

Ne dešava se ovo često posljednjih godina - da istog dana Mančester siti izgubi, a Junajted pobijedi.

Aktuelni šampion Engleske i Evrope je poražen na gostovanju najprijatnijem iznenađenju šampionata, Aston Vili, koja je na „Vila parku” slavila srećnim golom Liona Bejlija u 74. minutu.

Tim Unaija Emerija je, međutim, zaslužio tu sreću, jer je bio bolji tokom cijelog meča, pa će od večeras biti na 3. mjestu Premijer lige, sa dva boda više upravo od Sitija!

Zanimljivo je da je Vila u 1. poluvremena uputila čak 13 šuteva ka golu, najviše što je neki od timova Pepa Gvardiole dozvolio u „ligama petice”. A ovo mu je bio 535. prvenstveni meč na klupama Barselone, Bajerna i Sitija!

Ovo je bila 14. vezana pobjeda Vile pred svojim navijačima, a zanimljivo je da su „građani” imali samo dva šuta ka golu, i to u razmaku od nekoliko sekundi, ali je Emilijano Martines u oba navrata zaustavio Erlinga Halanda. Domaći su uputili 22.

„Crveni đavoli” su u drugom derbiju kola porazili Čelsi 2:1, a heroj je bio Skot Mektominej.

Izabranici Erika ten Haga su od početka opsjedali gol „plavaca”, a škotski vezista je u 19. minutu realizovao 10. šut svog tima. Jedan od njih je bio i penal, ali je Robert Sančes u 9. minutu zaustavio udarac Brunu Fernandešu.

Ekipa iz Londona je izjednačila u 45. minutu nakon pasa Mihajla Mudrika i lucidnog pogotka Kola Palmera, ali u nastavku kao da nije postojala na terenu.

To je kaznio Mektominej, koji je u 69. minutu glavom zakucao loptu u mrežu Sančesa nakon centaršuta Alehandra Garnaća.

Najbliži pratilac lidera Arsenala je ostao Liverpul, koji je slavio u gostima protiv Šefild junajteda (2:0) i vratio se na dva boda minusa.

Virdžil van Dajk je pogodio nakon kornera Trenta Aleksander-Arnolda u 37. minutu, a tačku u 94. stavio Dominik Soboslai.

Fulam se poigravao sa Notingem forestom (5:0), Brajton nakon preokreta savladao Brentford 2:1, a Bornmut bio bolji od Kristal Palasa u gostima (2:0).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: