Kovač želi Dibalu u Minhenu

Dibala je ove sezone u 38 nastupa dao 25 golova, međutim njegove igre nisu bile na očekivanom nivou i često je bio meta kritika
2 komentar(a)
niko kovač, Foto: Reuters
niko kovač, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2018. 10:00h

Njemački velikan Bajern, kojeg će od iduće sezone voditi hrvatski stručnjak Niko Kovač, sprema ponudu za napadača Juventusa Paula Dibalu.

Prema pisanju talijanske štampe Bajern je torinskoj "Staroj dami" spreman platiti 100 miliona eura za argentinskog majstora.

Dibala je ove sezone u 38 nastupa dao 25 golova, međutim njegove igre nisu bile na očekivanom nivou i često je bio meta kritika. Veliki interes za njegove usluge pokazali su i Real Madrid, te Barcelona, međutim čini se kako je najbliži Minhenu gdje Niko Kovač polako slaže ekipu za novu sezonu.

Argentinac je stigao u Juventus u junu 2015. iz Palerma za 32 miliona eura.

Sve je izglednije i kako će poljski napadač Robert Levandovski ovog ljeta napustiti Bajern. Levandovski se već duž vrijeme veže uz Real Madrid, premda su i premierligaši Čelsi i Junajted spremni ući u borbu za njegove usluge, piše Hina.

Napadač je trenutno pod ugovorom s Bajernom do 2021. godine. Levandovski je na Allianz Arenu stigao 2014. iz Borussije Dortmund, a u 124 nastupa dao je 105 golova.

Bonus video: