„Plava dama“: Jelena Kujović prva žena u stručnom štabu Budućnosti

Jelena će biti zadužena za rad u teretani, a prioritet će biti rad sa fudbalerima koji se oporavljaju od povreda

8107 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbalski klub Budućnost dobio je prvu damu u stručnom štabu - Jelena Kujović biće zadužena za rad u teretani.

“Privilegija, zadovoljstvo i čast je biti dama u muškom fudbalskom klubu, a ujedno to je i potvrda za moj dosadašnji rad i iskustvo u fitnesu, kao i konstantna edukacija. Prihvaćena sam na fenomenalan način i moram da istaknem da su svi - od uprave, preko stručnog štaba, igrača, do zaposlenih u klubu - pravi džentlmeni”, poručila je Jelena u razgovoru za sajt Budućnosti.

Nju je preporučila edukacije koju je sticala u Crnoj Gori, Srbiji i Španiji. Ima završenu Akademiju sporta u Beogradu, Akademiju Barselone vezane isključivo za fudbal, kao i sertifikat Udruženja sportske medicine Crne Gore o seminaru za “ACL oporavak - od povrede do terena”.

Tokom prethodna tri mjeseca, kako se navodi, Jelena je nametnula svoj ritam, zadobila povjerenje saradnika i igrača, koji se redovno javljaju na individualni rad…

“Za Budućnost, koji je najveći klub u Crnoj Gori, se podrazumijeva da ima najbolje uslove za rad - od terena, teretane, suplementacije, sredstava za oporavak do monitoringa unutrašnjeg i spoljašnjeg opterećenja. Sve to govori da se vodi briga o najmanjim detaljima kako bi igrači dali svoj maksimum, mladi razvili svoj potencijal i što je najvažnije - svi zajedno smanjili rizik od povrede”, govori Jelena Kujović.

Fudbaleri Budućnosti su prvi na tabeli kolo prije kraja jeseni, sa dva boda više od Dečića.

Slijedi pauza, zatim i pripreme koje će dobro doći.

“U dogovoru sa našim kondicionim trenerom Nikolom Vukčevićem veliki akcenat smo stavili na rad u teretani, jer snagom smanjujemo rizik od povreda. Trudila sam se da kroz ova tri mjeseca upoznam igrače što bolje kako motorički, tako i tehnički kako bi dobila kompletnu sliku o svakom pojedincu i što nam je cilj - individualizacija”.

Jelena je posebno vezana za fudbalere koji izlaze iz povrede, pa je rad sa njima na neki način prioritet.

“Generalno, zadovoljna sam radnom etikom ekipe, ali smatram da moramo da težimo da radimo više i jače, jer samo tako može da se napreduje. Igrači su pod našom kontrolom četiri - pet sati, ali razliku pravi upravo vrijeme koje provedu van kampa i način na koji koriste svoje slobodno vrijeme”, poručila je Jelena Kujović.

Bonus video: