CFL - tri meča u subotu, dva u nedjelju: Dečić želi da prespava na vrhu

Meridianbet Prva fudbalska liga (19. kolo)

7297 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Facebook/FK Dečić
Foto: Facebook/FK Dečić

Mečevima 19. kola ovog vikenda će biti spuštena zavjesa na jesenji dio prvenstva u Meridianbet 1. Crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Uslijediće duga zimska pauza - sve do kraja februara.

Tri utakmice na programu su u subotu, a Dečić ima šansu da se vrati na vrh pred nedjeljno gostovanje Budućnosti Mladosti Lob.bet na “DG areni”.

Tuzani na drugom mjestu imaju dva boda manje od Podgoričana i pokušaće da pobijede Jedinstvo Francu (15 h, kamp OFK Titograda), ujedno i prekinu niz od tri meča bez trijumfa.

Izabranici Milorada Pekovića vezali su sedam pobjeda, nakon čega su stigla dva remija, pa poraz od Arsenala u prethodnom kolu.

Sjutra se još sastaju posljednjeplasirani Rudar i Arsenal (13 h), gdje će Pljevljaci juriti prekid serije od četiri poraza pred zimsku pauzu, dok Petrovac u jadranskom derbiju, na stadionu “Mitar-Mićo Goliš” dočekuje Mornar (16 sati).

Barani i Petrovčani su “susjedi” na tabeli, zauzimaju 5. i 6. mjesto, ali je razlika bitna - iznosi pet bodova u korist Mornara.

Budućnost i Sutjeska, dva najveća crnogorska kluba, igraju u nedjelju.

I dok će Budućnost prvi put ove sezone pokušati da pobijedi Mladost Lob.bet, nakon avgustovskog poraza na “DG areni” i oktobarskog remija pod Goricom, te osigura jesenju titulu, Sutjeska će imati šansu da u direktnom duelu pretekne Jezero i završi polusezonu na trećem mjestu.

Plavljani su, kako god se danas završi, najveći hit prvog dijela šampionata, a imaju priliku da krunišu sve dobre jesenje partije.

Parovi 19. kola

Subota: Rudar - Arsenal (13 h), Dečić - Jedinstvo Franca (15), Petrovac - Mornar (16);

Nedjelja: Mladost Lob.bet - Budućnost (13 h), Jezero - Sutjeska Meridianbet (15).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: