Petarda u mreži Nojera, Bajern ponižen u Frankfurtu

Nevjerovatan rezultat - Bavarci su izgubili 5:1 od Ajntrahta, Lajpcig bolji od Borusije

8194 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2023. 20:32h

Bajern ne pamti ovakav debakl - velikan je izgubio u Frankfurtu i to je uradio na način koji je malo ko mogao da predvidi pred 13. kolo Bundeslige.

Bavarci su primili pet golova u duelu sa Ajntrahtom (5:1) za samo 60 minuta, a nakon 36 je rezultat bio 3:0...

Sve je bilo u znaku domaćina koji je poveo već u 12. golom Marmuša, a u 31. i 36. su Manuela Nojera matirali i Dina Ebimbe i Larson.

Do poluvremena je minus Bajerna smanjio Kimih, ali aktuelni šampion nije bio ni blizu da se vrati u utakmicu.

Veliki trijumf Ajntrahta su u nastavku "pečatirali" Dina Ebimbe i Knauf...

Timu iz Minhena je ovo prvi poraz u sezoni, pa rizikuje da u nedjelju bude na minus šest u odnosu na lidera Bajer koji gostuje u Štutgartu.

"Frustrirani smo i razočarani zbog prvog poraza. Potcijenili smo mnogo polušansi koje je stvorio protivnik i postigao puno golova. Nismo uradili ništa od onoga što smo dogovorili i nedostajao nam je intenzitet nakon što smo posljednji meč odigrali prije desetak dana. Nije tako izgledalo na treningu, ali utakmica je jasno pokazala", rekao je trener Bajerna Tomas Tuhel.

Poslije ove runde Bajern će i dalje imati meč manje - utakmicu sa Union Berlinom, koja je trebalo da bude na programu prošle subote, odigraće krajem januara 2024.

"Individualnih grešaka je bilo mnogo i bile su očigledne. Nemam objašnjenje za to. Ovako ne smijemo da nastavimo, jer dozvoljavamo previše šansi protivnicima", istakao je Tuhel.

Lajpcig je u derbiju slavio u Dortmundu protiv Borusije - 3:2.

Meč je počeo isključenjen štopera domaćih Matsa Humelsa, a "crvene bikove" su do trijumfa vodili autogol Ramija Bensebainija, te pogoci Krištofa Baumgartnera i Jusufa Poulsena.

Nakon devet mečeva bez pobjede (osam poraza i remi) konačno se radovao Union Berlin.

Savladao je Borusiju Menhengladbah 3:1 golovima Folanda, Holerbaha i Kaufmana.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: