Budućnost na DG areni za jesenju titulu i mirniji zimski san

Tim Mladena Milinkovića pokušaće sjutra, u trećem pokušaju, da prvi put ove sezone pobijedi Mladost Lob.bet

5935 pregleda 1 komentar(a)
Mladen Milinković, Foto: FK Budućnost
Mladen Milinković, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti pokušaće sjutra da osvoje jesenju titulu i odu na zimsku pauzu sa dva boda prednosti u odnosu na Dečić.

Da bi to uradili, moraće prvi put ove sezone, u trećem pokušaju - da savladaju Mladost Lob.bet.

Da novajlija ne leži aktuelnom šampionu, najavio je još u avgustu, u prvom kolu, pobjedom na DG areni (2:1), a još jednom potvrdio krajem septembra pod Goricom, kada je bilo 2:2.

Podgoričani bi i bodom bili prvi na kraju polusezone, zbog gol-razlike, zato je mnogo značajnije da od "virtuelne" titule da odu na dva boda prednosti.

„Jesenja kruna je bitna što se tiče neke psihologije, ali je nama važnije da budemo prvi na kraju sezone. Naravno, nadamo se da ćemo sa pobjedom završiti prvi dio sezone“, kaže trener Budućnosti Mladen Milinković pred sjutrašnji duel na "DG areni" (13 h).

„Iz nedjelje u nedjelju govorimo da su svaki bod i svaka pobjeda važni, pa se nadam da ćemo uz dobru igru uspjeti da slavimo. Mladost nam je na neki način dužnik, vjerujem da ćemo biti bolji nego na prethodna dva međusobna duela i da ćemo doći do trijumfa“.

Mladost je u seriju od dvije pobjede i tri meča bez poraza, na prethodne dvije utakmice nije primila gol, i Jedinstvo i Arsenal dobila je po 2:0 - još jedno upozorenje za Budućnost.

„Neće biti nimalo lako. Mladost je dokazala da zna da nam napravi probleme, posljednja dva kola pokazuju da se vratila u formu, a ne treba ni ponavljati koliki motiv imaju sve ekipe protiv nas. Međutim, na nama je da opravdamo ulogu koju sa sobom nosi dres Budućnost i da se na pravi način nosimo sa težinom igranja za Budućnost. Vjerujem da ćemo - pored svih poteškoća koje imaju sve ekipe, pa i mi - zabilježiti tri boda i lijepo završiti polusezonu“, istakao je Milinković.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: