Aston Vila - "ubica" velikih, nakon Sitija pao i Arsenal, Emerijev tim na samo dva boda od prvog mjesta (VIDEO)

Tri dana nakon Mančester sitija, Aston Vila srušila i Arsenal - 1:0, za 15. uzastopnu pobjedu na domaćem terenu u Premijer ligi

6479 pregleda 1 komentar(a)
Megin slavi nakon gola Arsenalu, Foto: Reuters
Megin slavi nakon gola Arsenalu, Foto: Reuters

Jesenja dešavanja u engleskoj Premijer ligi nagovještavaju najuzbudljiviju sezonu godinama unazad, a u vrh tabele, koji je rezervisan za velikane, najbogatije i najjače, ušunjao se i jedan "uljez" - Aston Vila.

Ekipa koju vodi Unai Emeri posebno je nemilosrdna na svom "Vila parku", gdje je pobijedila 15 utakmica zaredom!

Tu je prije četiri dana pao Mančester siti, tu je danas poklekao i Arsenal, još jedan od favorita za titulu.

Bilo je, baš kao u srijedu, 1:0, golom koji je postigao Škot Džon Megin već u 7. minutu utakmice.

Sjajno je po desnoj strani prošao Bejli, vihorno krilo sa Jamajke, odigrao odličan povratni pas, ali ie i Megin morao vješto da se okrene i pogodi dalji ugao gola Davida Raje.

"Tobdžije" su pokušavale, imale su i nekoliko ozbiljnih šansi, ali samopouzdanje sa kojim igra Aston Vila savršeno oslikava i forma golmana, svjetskog šampiona sa Argentinom, Emilijana Martinesa.

Arsenal je u 90. minutu, konačno, zatresao mrežu, ali je slavje trajalo sekund ili dva - sudija je dosudio igru rukom strijelca Kaija Haverca, što je potvrđeno i iz VAR sobe za veliko slavlje u Birmingemu.

Aston Vila je treća, sa dva boda manje od Liverpula, jednim od Arsenala. Ostaće treća i ako Mančester siti sjutra slavi u Lutonu - Emerijev tim biće na plus dva u odnosu na šampiona. A odigrano je "ozbiljnih" 16 kola.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: