"Top top Topmeler" hit je u Njemačkoj

U Bajernu uzbuna nakon što ga je ponizio doskorašnji pomoćnik u najvećem njemačkom klubu, Dino Topmeler

11293 pregleda 1 komentar(a)
Za Dina svaki igrač daje i više od maksimuma, Foto: REUTERS
Za Dina svaki igrač daje i više od maksimuma, Foto: REUTERS

Bajern je "izgorio", prvi put ove sezone je poražen u Bundesligi, ali kako!? Ajntraht je ponizio osvajača 11 naslova prvaka Njemačke, zaredom, Klub iz Frankfurta je slavio sa čak 5:1.

Posljednji put Bajern je izgubio tako ubjedljivo još 2019. godine i Niko Kovač je morao da napusti mjesto šefa struke. Da li će morati i Tomas Tuhel?

"Zaslužili smo samo poraz. Bila je to čudna utakmica. Igrali smo slabo, ali rezultat je malo čudan. Nemamo puno argumenata i svi smo krivi. Trenirali smo 10 dana, ali nismo bili spremni za takvu brzinu rivala. Danas nije bilo želje za pobjedom,” objasnio je Tuhel.

A ponizio ga je bivši pomoćnik u Bajernu, trener kojem je najveća želja bila da uči baš od Tuhela, ali je i od Julijana Nagelsmana imao šta naučiti. Bio je njegov pomoćnik i otišli su u "paketu" i to nakon čudnog otkaza najmlađem prvom treneru u istoriji Bundeslige - po eliminaciji Mesijevog Pari Sen Žermena u Ligi šampiona!

To je Dino Topmeler, Nagelsmanov pomoćnik u Bajernu je napokon dokazao ono što su pojedini igrači Bajerna znali dok ih je trenirao.

"Makli su Dina, ne želim više dana da ostanem ovdje", prvi se pobunio Benjamen Pavar, fancuski reprezentativac koji se preselio u Inter.

Nimalo slučajno jer za razliku od Nagelsmana koji je taktički genije i sve razrađuje do detalja, Topmeler mlađi je izgradio sopstvenii stil u kojem smatra da je ključ pobjeda u komunikaciji i što boljem odnosu sa igračima.

Mlađi, jer Topmeler stariji - Klaus Topmeler, je najveći tragičar modernog fudbala, jer mu je u odlučujućim utakmicama izmakao svaki od tri velika trofeja u sezoni.

Finale Lige šampioan sa Bajerom izgbio je zvanično najljepšim golom elitnog takmičenja - Zinedina Zidana u dresu Reel Madrida (2:1). Izgubili su i u finalu Kupa Njemačke ali i Salataru u posljednjem kolu Bundeslige u sezoni 2001/2002.

Bonus video: