Budućnost jesenji šampion, Jezero odbranilo treće mjesto od Sutjeske

Aktuelni prvak nakon pobjede protiv Mladosti na zimsku pauzu ide sa dva boda više od drugoplasiranog Dečića

34237 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 10.12.2023. 17:51h

Prvi put iz trećeg pokušaja ove sezone fudbaleri Budućnosti su savladali Mladost Lob.bet i ovjerili jesenju titulu, čime je aktuelni šampion ispunio onaj osnovni cilj pred zimsku pauzu u Meridianbet Prvoj ligi.

„Plavi” su u 19. kolu debitanta u eliti, koji im je u prva dva međusobna duela uzeo četiri boda, nadigrali 3:1 pa nastavak šampionata - koji je planiran za drugu polovinu februara - dočekuju sa dva boda više od drugoplasiranog Dečića.

CFL, FK Budućnost, Budućnost, FK Mladost
foto: FSCG

Budućnost na „DG areni” nije poremetio ni rani pogodak domaćina poslije majstorskog loba iskosa sa lijeve strane Borisa Došljaka već u 5. minutu, jer je nakon toga manje-više sve bilo u znaku izabranika Mladena Milinkovića u veoma teškim uslovima i na očajnom terenu u Lješkopolju.

Izjednačenje je uslijedilo u 23. minutu kada je Vasilije Adžić zatresao mrežu na pas Tonćija Mujana, a preokret je viđen u posljednjim sekundama prvog poluvremena.

Sudija Dalibor Vujisić je dosudio faul za goste nakon duela Petra Grbića i Jovana Vujisića (ostaje dilema da li je faul uopšte i postojao, te ako jeste da li je kontakt bio u šesnaestercu) i taj momenat je lansirao „plave” - iz slobodnog udarca je efektno pogodio Miloš Brnović u petom minutu nadoknade.

Gol u takvom trenutku je učinio da Budućnost mnogo sigurnije odigra nastavak, kontrolisala je stvari u sporom ritmu na koji su uticali i „varvari” tako što su ubacivanjem pirotehnike na teren nekoliko puta prekidali utakmicu.

I izgledalo je da će u takvom tempu ostati 2:1, a onda je u 95. konačan rezultat postavio Balša Sekulić, koji je devet minuta ranije zamijenio Marka Mrvaljevića.

Na utakmici Jezera i Sutjeske Meridianbet u Baru nije bilo ni pobjednika, ni golova - 0:0.

Teren na "Topolici" je bio u lošem stanju, a fudbaleri obje ekipe nisu uspjeli da stvore nijednu ozbiljniju šansu tokom 90 minuta.

Jezero je prvi dio sezone završilo na trećem mjestu sa bodom više od današnjeg rivala.

19. kolo - rezultati:

MLADOST LOB.BET - BUDUĆNOST 1:3

Boris Došljak 5 - Vasilije Adžić 23, Miloš Brnović 45+4, Balša Sekulić 90+5

JEZERO - SUTJESKA MERIDIANBET 0:0

SUBOTA:

PETROVAC - MORNAR 0:0

DEČIĆ - JEDINSTVO FRANCA 3:1

Patrik Nonato 23, Oliver Šarkić (penal) 52, Kristijan Vuljaj 63 - Žarko Korać 46.

RUDAR - ARSENAL 2:0

Bismark Apija 37, 45+2.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: