Siti se vratio pobjedama, Everton nastavio seriju, Fulam deklasirao Vest Hem

Bernardo Silva i Džek Griliš donijeli "građanima" trijumf protiv Lutona

9385 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Koliko je Luton neugodan protivnik za favorite u Premijer ligi se vidjelo protiv Liverpula kojeg je zakinuo za dva boda, Arsenala koji ga je savladao tek u sudijskoj nadoknadi, a da ništa nije slučajno vidjelo se i u duelu sa Mančester sitijem.

Jedan od glavnih kandidata za ispadanje je mučio u aktuelnog šampiona, ali tim Pepa Gvardiole je ovog puta nekako našao način da pobijedi - 2:1 i prekine seriju od četiri neuspjeha u kojoj je imao tri remija i poraz.

Siti se tako vratio trijumfima nakon više od mjesec - do danas u prvenstvu nije slavio od 4. novembra i goleade protiv Bornmuta na "Etihadu" (6:1).

Pep Gvardiola sigurno ni sada nije zadovoljan, "građani" su daleko od prave forme, a bez Erlinga Halanda dugo i nisu bili opasni po gol Lutona...

U prvom poluvremenu je najbolju šansu propustio Hulijan Alvares, a u finišu je domaćin stigao do vođstva - savršen centaršut Androsa Taunsenda je u gol pretvorio Ilajdža Adebajo, pa je Siti bio u velikom problemu.

U nastavku je Siti, ipak, došao na svoje, i to je uradio u razmaku od svega tri minuta.

U 62. je Bernardo Silva majstorski pogodio dalji ugao za 1:1, a već u 65. je preokret donio Džek Griliš...

Gvardiolin tim je tako zadržao korak za trećeplasiranom Aston Vilom za kojom kasni dva boda. Ima tri manje od Arsenala, te četiri od lidera Liverpula.

A Čelsi je po ko zna koji put podbacio.

"Plavci" su nadigrani na "Gudison parku", dok Everton pokazuje da uprkos svemu - pogotovo kazni od 10 bodova koju mu je izrekla Premijer liga - nema namjeru da odustane od borbe za opstanak.

"Karamele" su pobijedile 2:0, tri boda su im donijeli Abdulaje Dukure i 20-godišnji napadač Luis Dobin... Evertonu je ovo treća pobjeda zaredom, četvrta u posljednjih pet mečeva i ukupno sedma.

U malom londonskom derbiju nije bilo dileme - Fulam je deklasirao Vest Hem 5:0, istim rezultatom kojim je prije nekoliko dana sa "Krejven kotidža" ispratio Notingem forest.

Pet različitih strijelaca su imali "kotidžersi" - mrežu su tresli Raul Himenes, Vilijan, Tosin Adarabiojo, Hari Vilson i Karlos Vinisijus.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: