Totenhem dočekao Rišarlisona, Sparsi ubjedljivi protiv Njukasla

Totenhem - Njukasl 4:1, Sparsi prekinuli niz od pet mečeva bez pobjede

5819 pregleda 4 komentar(a)
Rišarlison proslavlja gol sa Sonom i Džonsonom, Foto: Reuters
Rišarlison proslavlja gol sa Sonom i Džonsonom, Foto: Reuters

Početak sezone u Premijer ligi je obilježio Totenhem, koji je na 10 mečeva bio neporažen, jedno vrijeme boravio i na prvom mjestu, ali je onda uslijedio negativan niz.

Sparsi su posljednji trijumf upisali 27. oktobra protiv Kristal Palasa, izgubili su četiri utakmice, sa Sitijem odigrali neriješeno, a večeras konačno slavili i prekinuli crnu seriju.

Ekipa iz Londona je nadigrala Njukasl, pobijedila 4:1 u 16. kolu Premijer lige i "svrakama" nanijela drugi poraz zaredom.

Meč su obilježili Rišarlison koji je postigao dva pogotka, te Son, koji se iz penala upisao u strijelce, a imao je i dvije asistencije.

Ipak, prije njh mrežu Njukasla je u 26. minutu zatresao Udogi, koji je pratio prodor Sona i sa nekoliko metara loptu ubacio u mrežu.

Do odlaska na odmor domaći su preko Rišarlisona duplirali prednost, a onda je u 60. minutu Brazilac, nakon lijepe asistencije Pora, povisio na 3:0. Rišarlison je večeras prvi put od aprila 2022. godine postigao dva gola na jednom meču u Premijer ligi. Tada je igrao za Everton.

U finišu meča je Son iznudio, a onda i realizovao penal za 4:0, da bi konačan rezultat postavio Žoelinton.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: