Jokanović neće biti selektor Crne Gore

"Vijesti" su iz više izvora dobile potvrdu da 55-godišnji trener ne samo da nije odbio ponudu iz Podgorice, već ponude nije ni bilo, što je na neki način i logično

29378 pregleda 132 reakcija 64 komentar(a)
Slaviša Jokanović, Foto: Shutterstock
Slaviša Jokanović, Foto: Shutterstock

Slaviša Jokanović, koga je više medija juče promovisalo u praktično već viđenog selektora Crne Gore, neće trenerski put nastaviti na klupi naše selekcije.

"Vijesti" su iz više izvora dobile potvrdu da 55-godišnji trener ne samo da nije odbio ponudu iz Podgorice, već ponude nije ni bilo.

To je, zapravo, i logično.

Jokanović je trener, koji je u dosadašnjoj karijeri vodio tri engleska kluba (Votford, Fulam, Šefild junajted) i jedan ruski (Dinamo Moskva), još prije osam godina, kada je došao u Fulam, u prvoj sezoni, kako su javljali engleski mediji, imao godišnju platu od 450.000 funti, a kasnije je zarađivao znatno više i u londonskom klubu, i gdje god je radio kasnije.

Engleski mediji su pisali da je u Kataru (Al Garafa) imao 2,5 miliona funti godišnje, koliko je otprilike primao u Šefild junajtedu, pa u moskovskom Dinamu.

Ti finansijski uslovi, čak i mnogo niži, nedostupni su za FSCG, ali su i Jokanovićevi planovi drugačiji od vođenja nacionalne selekcije, ne samo crnogorske, već i bilo koje druge.

U svakom slučaju, očekuje se da bi novi selektor, nasljednik Miodraga Radulovića, zvanično trebalo da bude poznat do kraja mjeseca.

Crnu Goru naredne takmičarskle obaveze čekaju tek u septembru naredne godine, kada kreće novi ciklus Lige nacija, a tek potom i kvalifikacije za Mundijal 2026.

Mart i jun su rezervisani za prijateljske, kontrolne mečeve...

Bonus video: