Dva mjeseca bez publike u grčkom fudbalskom prvenstvu

Odluka je donijeta nakon posljednjeg nasilja i sukoba navijača i policije na odbojkaškom meču u Atini. Tom prilikom jedan policajac je teško povrijeđen i završio je u komi

3102 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.12.2023. 15:23h

Utakmice grčkog fudbalskog prvenstva igraće se bez prisustva publike do 12. februara 2024. godine kako bi se zaustavilo nasilje koje prati grčki fudbal, saopštila je danas vlada te zemlje.

"Sve utakmice prvenstva Grčke će se igrati iz zatvorenih vrata u naredna dva mjeseca, odnosno do 12. februara", izjavio je potparol vlade Pavlos Marinakis.

To znači da će 10 kola Superlige biti odigrano pred praznim tribinama, kao i utakmica Olimpijakosa i TSC-a iz Bačke Topole u četvrtak u Ligi Evrope.

Odluka je donijeta nakon posljednjeg nasilja i sukoba navijača i policije na odbojkaškom meču u Atini. Tom prilikom jedan policajac je teško povrijeđen i završio je u komi. Osumnjičen je priznao zločin i zadržan je u pritvoru.

Grčki huligani često koriste utakmice u "manjim" sportovima za sukobe, zbog manjeg obezbjeđenja i slabijeg prisustva organa reda.

Iako su se neredi desili tokom odbojkaške utakimice, Vlada je odlučila da zabrani publici prisustvo na fudbalskim mečevima, dok o ostalim sportovima nije bilo riječi, pišu grčki mediji.

Bonus video: