Mladi vezista Budućnosti na cijeni, Delibašić: Bolonja poslala ponudu za Vasilija Adžića

"Skautirali su ga dugo, a ono što je, smatram, veoma važno jeste to što nam je direktno rečeno da Bolonja na njega računa odmah od ljeta, da se ne planiraju pozajmice, ili odlazak u omladinski tim, već da ga vide kao kandidata za prvu ekipu", istakao je sportski direktor "plavih"

17690 pregleda 19 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Budućnost je dobila zvaničnu ponudu za Vasilija Adžića, rekao je „Vijestima” sportski direktor Andrija Delibašić.

Ponuda je stigla iz Bolonje, tima koji je apsolutni hit dosadašnjeg dijela sezone u Seriji A.

"Dobili smo prvu zvaničnu ponudu za Adžića. Ponuda je takva da je meni kao sportskom direktoru veoma prihvatljiva. Ali, klub će se uskoro izjasniti i zauzeti zvaničan stav", rekao je Delibašić.

Visina ponude je „poslovna tajna”, ali riječ je, kako kaže Delibašić, o rekordnoj ponudi kada je riječ o crnogorskom klupskom fudbalu.

"U pitanju je ponuda kakvu odavno jedan italijanski klub nije poslao za igrača sa eks-Ju prostora. I to za igrača od 17 godina. Takođe, u ponudi, koju je predstavio agent i bivši fudbaler Budućnosti Branimir Ivanišević, stoji da bi Budućnosti pored obeštećenja pripalo i 20 odsto od eventualnog njegovog budućeg transfera iz Bolonje. Adžić bi, takođe, kod nas ostao do ljeta, pomogao nam u borbi da osvojimo titulu", naglasio je Delibašić.

Predstavnici Bolonje gledali su Adžića u nedjelju na „DG areni”, u posljednjem meču ove godine...

"Skautirali su ga dugo, a smatra da je veoma važno to što nam je direktno rečeno da Bolonja na njega računa odmah od ljeta, da se ne planiraju pozajmice ili odlazak u omladinski tim, već da ga vide kao kandidata za prvu ekipu", istakao je Delibašić, ali i napomenuo:

"Razgovaraćemo, naravno, sa njim i njegovom porodicom. Predstavićemo sve detalje. Želimo da, prije svega, Vasilije i njegovi najbliži budu zadovoljni".

Delibašić je rekao da se Bolonja interesuje i da prati još neke mlađe igrače Budućnosti, te da je italijanski klub spreman i da proširi saradnju sa crnogorskim.

"Postoje i razgovori o organizaciji prijateljskih utakmica mlađih selekcija, razmjena iskustava... Vjerujem da bi to bila lijepa priča, poslije dugo vremena naš klupski fudbal imao bi lijepo predstavljanje na evropskoj sceni", kazao je Delibašić.

Adžič je najveći biser crnogorskog fudbala, a nedavnoga je britanski „Gardijan” uvrstio među 60 najvećih talenata u svijetu kada su u pitanju igrači rođeni 2006. godine.

U italijanskim medijima se sredinom novembra pisalo i da ga želi Juventus...

Bolonja, koju vodi bivši poznati vezista Tijago Mota, trenutno je petoplasirana na tabeli Serije A.

Bonus video: