Mečevi odluke u Ligi šampiona - da li je kasno za Junajted?

Posljednje kolo grupne faze: “Crveni đavoli” za plasman u osminu finala moraju da savladaju Bajern i da se nadaju remiju u Kopenhagenu, Inter protiv Sosijedada za prvo mjesto

4977 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ni pobjeda nad Bajernom, koji je osigurao prvo mjesto i plasman u osminu finala Lige šampiona, ne garantuje Mančester junajtedu plasman u nokaut fazu.

"Crveni đavoli" su pred posljednje kolo 4. na tabeli grupe A, a da bi prošli među 16 najboljih u Evropi moraju da osvoje tri boda protiv velikana i da u Danskoj - gdje se sastaju Kopenhagen i Galatasaraj - ne bude pobjednika.

Dva rezultata, dakle, moraju da se poklope da bi posrnuli gigant dobio ono što vjerovatno nije zaslužio zbog načina na koji je odigrao prvih pet mečeva u kojima je osvojio samo četiri boda.

"Znamo šta sve može da se dogodi, ali uopšte ne mislimo o lošem scenariju po nas. Pobjeda bi značila da ćemo prezimiti u Evropi, bilo u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, svi bismo više htjeli da ostanemo dio elite", kaže menadžer Junajteda Erik ten Hag.

Junajted je u prvoj utakmici u Minhenu izgubio 4:3, a sada dočekuje Bajern nakon debakla u Premijer ligi gdje je na "Old trafordu" poražen 3:0 od Bornmuta.

"Posljednjih sedmica smo dokazali da možemo svakog da pobijedimo kada igramo najbolje što možemo. Ne smijemo da mislimo o utakmici u Kopenhagenu, prvo moramo da odradimo svoj posao", istakao je Ten Hag.

Ni Bajern nije ništa bolje prošao za vikend, primio je pet golova u Frankfurtu (5:1). I jedini pritisak pred odlazak na Ostrvo mu je da popravi utisak.

"Meč je važniji Junajtedu, ali želim da vidim reakciju nakon lošeg izdanja u Bundesligi", poručio je trener Bavaraca Tomas Tuhel.

A na "Parkenu" je direktan okršaj za osminu finala - pobjednik prolazi, poraženi će možda i završiti evropsku sezonu zavisno od ishoda duela u Mančesteru. U slučaju remija u Danskoj i poraza Junajteda u osminu finala bi prošao Kopenhagen.

Liga šampiona
foto: Graphic News

"Veoma poštujemo sve ono što kroz istoriju predstavlja Galatasaraj. Uvijek je prednost kada ovakve mečeve igrate kod kuće, ali Galatasaraj je ove sezone pokazao koliko je ozbiljan u gostima. Ne znam da li smo favoriti, ali vjerujem da ćemo se nakon 90 minuta mi radovati", istakao je trener danske ekipe Jakob Nestrup.

Inter i Sosijedad su već poslije četiri kola riješili stvari u grupi D, sada je na redu posljednji čin - međusobni okršaj na "Đuzepe Meaci" koji odlučuje o prvom mjestu.

Italijanska i španska ekipa imaju po 11 bodova na vrhu, a Sosijedadu za prvu poziciju odgovara i remi zbog bolje gol-razlike...

"Veliki je ulog, prvo mjesto može da bude veoma bitno pred osminu finala. Igramo protiv tima koji posljednjih sezona igra fantastično na strani, ali i mi igramo baš onako kako želim u ovom periodu sezone", rekao je trener aktuelnog vicešampiona Evrope Simone Inzagi.

Interu pobjeda donosi prvo mjesto: Tiram
Interu pobjeda donosi prvo mjesto: Tiramfoto: Inter.it

Najavljeno je da će Inzagi kombinovati tim (u nedjelju Inter gostuje Laciju u Seriji A), pa se očekuje da šansu u napadu ispred Lautara Martinesa zaigra Aleksis Sančes, da se odmori Henrih Mhitarjan, kao i da na klupi bude Alesandro Bastoni.

Milanski velikan je treću godinu zaredom sa Inzagijem u nokaut fazi Lige šampiona, a prvi u grupi nije bio još od sezone 2011/12.

"Ako nam treba dodatni motiv za pobjedu, imamo ga u tom podatku", zaključio je Inzagi.

Bonus video: