Uhapšen predsjednik turskog fudbalskog kluba zbog napada na sudiju

Uhapšene su još dvije osobe

4733 pregleda 0 komentar(a)
Sudija na zemlji nakon napada predsjednika, Foto: Reuters
Sudija na zemlji nakon napada predsjednika, Foto: Reuters

Predsednik fudbalskog kluba Ankaragudžu Faruk Koča uhapšen je danas sa još dvije osobe zbog napada na sudiju utakmice protiv Rizespora u turskom prvenstvu.

Ministar pravosuđa Turske Jilmaz Tunc rekao je da su Koča i još dvije osobe uhapšene zbog toga što su napali i povrijedili sudiju Halila Umuta Melera poslije sinoćnje utakmice Ankaragudžua i Rizespora.

"Istraga se pedantno nastavlja", naveo je Tunc na društvenim mrežama.

Takođe, odlučeno je i da se sudska istraga proširi na još tri osobe.

Rizespor je sinoć u sedmom minutu nadoknade izjednačio na 1:1, poslije čega je došlo do incidenata na terenu. Koča je sudiju udario pesnicom u lice, a dok je ležao na zemlji, sudija je dobio još nekoliko udaraca.

Meler bi u srijedu trebalo da bude pušten iz bolnice, pošto nije zadobio teže povrede lica, prenijeli su turski mediji. On je sudija na listi Međunarodne fudbalske federacije (Fifa).

Fudbalski savez Turske suspendovao je utakmice turskih liga do daljeg, a napad na sudiju osudili su predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsjednik Fifa Đani Infantino.

"Bez sudija nema fudbala. Sudije, igrači, navijači i članovi stručnog štaba moraju da budu bezbedni kako bi uživali u utakmici. Pozivam nadležne da obezbede da se to strogo primenjuje i poštuje na svim nivoima", rekao je Infantino.

Bonus video: