Barsa možda nije dovela veliku zvijezdu, ali jeste velikog čovjeka

„Paulinjo je uvijek bio skroman momak, sa svima u klubu je imao prijateljski odnos. Znao je da cijeni to što ima više nego drugi, pa je, tako, vozaču, koga mu je klub dodijelio, kupio novi model Mercedesa, u znak zahvalnosti za sve. To je samo jedan od primjera njegove velikodušnosti“, kaže Ke
0 komentar(a)
Paulinjo, Foto: Jsoccer.com
Paulinjo, Foto: Jsoccer.com
Ažurirano: 15.08.2017. 18:33h

Paulinjo će u četvrtak biti predstavljen kao novi igrač Barselone.

Nije to pojačanje koje će zadovoljiti navijače katalonskog kluba.

Barsa je platila 40 miliona eura za 29-godišnjaka, iza koga je neuspješna evropska avantura u Totenhemu, a koji je, zatim, igrao u Kini.

Kakav će biti njegov uticaj na igru Barselone, pokazaće se brzo, ali ono što je sigurno – na „Nou kamp“ stiže fudbaler izuzetnih ljudskih kvaliteta.

Tako tvrde Kinezi, koji biranim riječima govore o Paulinju i otkrivaju detalje njegovog boravka u toj zemlji.

„On je posebna osoba, kakvu nisam nikad upoznao“, rekao je član stručnog štaba Gvangžua Liajng Ke.

Paulinjo je ostavio veliki trag u klubu u kome je do skoro igrao, njegova velikodušnost i odnos sa ljudima su rijetkost u današnjem svijetu profesionalnog fudbala, priča Ke.

„Paulinjo je uvijek bio skroman momak, sa svima u klubu je imao prijateljski odnos. Znao je da cijeni to što ima više nego drugi, pa je, tako, vozaču, koga mu je klub dodijelio, kupio novi model Mercedesa, u znak zahvalnosti za sve. To je samo jedan od primjera njegove velikodušnosti“, kaže Ke.

Paulinjo je zbog problema sa povredama, iz Brazila doveo privatnog ortopeda, a nedugo zatim i cijelu njegovu porodicu.

„Kada je vidio da mu nedostaje porodica, odmah je reagovao i pozvao ih u Kinu. Djeci svog ljekara je platio punu školarinu u međunarodnoj školi, a kada je jedno od njih moralo da ide na lakšu operaciju – on je snosio troškove. Cijela porodica je imala plaćene avionske karte i smještaj, kad god je poželjela da ode i gleda utakmice Gvangžua u gostima. Paulinjo sigurno nije najbogatiji čovjek na svijetu, ali ne znam mnogo ovakvih primjera“, priča član stručnog štaba Gvangžua.

Tokom boravka u Kini, Paulinjo je sa pažnjom pratio sve što se događa u Brazilu.

„Ne mogu da vam opišem koliko ga je pogodila tragedija fudbalera Šapekoensea. Ispod kapitenske trake stalno je nosio natpis 'Forza Chape', jer mu kineski savez nije dozvolio da takva poruka bude vidljiva na njegovoj ruci“, zaključio je Ke.

Bonus video: