Klupa šampiona BiH čeka Petrovića: Crnogorski stručnjak preuzima Zrinjski?

Petrović u Mostar stiže kao nasljednjik Krunoslava Rendulića - stručnjak koji je Zrinjski odveo do grupne faze Lige konferencija prije skoro mjesec sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom

9859 pregleda 8 komentar(a)
Petrović, Foto: Villem II
Petrović, Foto: Villem II

Klub koji je ove sezone ispisao istoriju fudbala Bosne i Hercegovine, koji ne postao prvi predstavnik te zemlje u Uefinim klupskim takmičenjima, najverovatnija je naredna destinacija Željka Petrovića.

Crnogorski stručnjak, koji je nedavno zajedno sa Patrikom Klajvertom napustio tursku Adanu, novi je trener BiH šampiona Zrinjskog, objavile su Sportske.ba.

Petrović u Mostar stiže kao nasljednjik Krunoslava Rendulića - stručnjak koji je Zrinjski odveo do grupne faze Lige konferencija prije skoro mjesec sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom.

Do rastanka je došlo nakon poraza od Legije u Evropi i gradskog rivala Veleža u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Petrović je kroz trenersku karijeru radio u mnogim klubovima - samostalno je vodo Boavistu, RKC, Uravu, Al-Šaab, Den Hag, Botev, Badak, Inter iz Zaprešića, Viljem II, Irak, a bio je asistent u Hamburgeru, Vest Hemu, Anžiju iz Mahačkale, reprezentaciji Srbije, Sanderlandu, Utrehtu.

Sarađivao je sa poznatim trenerima kao što su Gus Hidink, Dik Advokat, Martin Jol, Avram Grant.

Bonus video: