Košmar u festivalu horora u Teatru snova - sve manje navijača "đavola" uspijeva da izdrži do kraja

Navijači Mančester junajteda sve češće napuštaju tribine Old Traforda u toku utakmica, njihov klub niže antirekorde i gubitke

4266 pregleda 0 komentar(a)
Sve češća slika - tribine Old Tarforda poluprazne su u finišima utakmica Mančester junajteda, Foto: REUTERS
Sve češća slika - tribine Old Tarforda poluprazne su u finišima utakmica Mančester junajteda, Foto: REUTERS

Festivalu horora na Teatru snova ne nazire se kraj, a sve je manje posjetilaca tradicionalno ispunjenog Old Trafiorda, koji uspjevaju da "košmar" izdrže do sredine drugog poluvremena. Podatak da je Mančester junajted engleski antirekorder u Ligi šampiona po broju golova primljenih u grupi, čak 15 u ovoj sezoni evropske elite i ubjedjivo posljednje mjesto u konkurenciji Bajerna, FC Kopenhagena i Galatasaraja.

Ipak, "đavoli" su zahvaljujući penalu koji je golman Andre Onana odbranio FC Kopenhagenu u posljednjoj sekundi sačuvao je jedinu pobjedu, pa makar Mančester junajted nije antirekorder po broju bodova osvojenih u grupi.

Ipak je to slaba utjeha, publika sve češće napušta Old Traford u toku utakmica, Mančester je izgubio polovinu od 24 utakmice ove sezone, sedam od 14 u Premijer ligi. Ni najboljim hroničarima ne uspijeva da se sjete pobjede engleskog velikana nad ekipama iz top osam na tabeli Premijer lige.

Problemi se gomilaju, jer je Mančester junajted nakon odličnog žrijeba projektovao u budžetu 28 miliona funti za ulazak u nokaut fazu Lige šampiona, sada mu prijeti rastanak sa čak petoricom igrača zbog neplaniranog gubitka.

Ne nazire se ni način izlaska iz krize, čeka se na novac i odluke engleskog biznismena Retklifa, koji će otkupiti 25 odsto akcija.

Tek Mančester junajted prvi je engleski klub koji je dva puta zaredom ispao kao posljednji u grupnoj fazi LIge šampiona, čak pet puta nije prošao iz grupe najkvalitetnije lige u 21. vijeku.

"Erik ten Hag je potrošio preko 400 miliona funti u rekonstrukciji ekipe, koliko je u međuvremenu uložio FC Kopenhagen", nije izdržao da velike rivale ne omalovaži ni Kris Saton, bivši igrač Čelsija.

Probem "đavola" u odnosu na prošlu sezonu je loša forma Markusa Rašforda, koji je neprepoznatljiv u odnsou na prošlu, dok skupo plaćeni Antoni, čak 95 miliona uz pet bonusa Ajaksu u ljeto 2022. godine, za 1.013 minuta na terenima ove sezone nema učinka (0 golova, 0 asistencija).

Košmar u kojem se nalazi engleski velikan najbolje osliakva poruka navijača Bajerna u derbiju grupe, koji su bavarci proslavili noviom r4krodom od čak 40 utakmica zaredom ui grupnima fazama Lige šampiona u kojima ne znaju az poraz.

"Mančester junjated nije klub, to je septička jama", grmejlo je sa kopa navijača Bajerna na Teatru snova.

Bonus video: