Zvezdi samo častan poraz protiv kombinovanog Sitija

Mančester siti slavio u Beogradu sa 3:2, "građani" grupu G, kao prvi u istoriji engleski klub završili sa svih šest pobjeda a Zvezda sa bodom završila evropsku avanturu

3907 pregleda 2 komentar(a)
Gol i asistencija za Zvezdinog Korejca, Foto: REUTERS
Gol i asistencija za Zvezdinog Korejca, Foto: REUTERS

Bod osvojen na domaćem terenu sa Jang Bojsom učinak je Crvene zvezde u evropskom elitnom takmičenju, nakon petog poraza kojeg je doživjela večeras na stadionu "Rajko Mitić" od Mančester sitija - 3:1.

Iako je Pep Gvardiola "promiješao karte", sa tek par standardnih prvotimaca, prvak Engleske je bio neuporedivo bolji, brži i konkretniji i već u 19. minutu je debitant u prvom timu "građana", 20-godišnji Majka Hamilton pogodio sa desetak meatra iskosa sa desne strane.

Imala je i Zvezda svojih prilika u prvom pouvremenu, najbolju Nedeljković koji je iz srca kaznenog prostora za malo bio neprecizan.

U nastavku je u ravnopravnoj igri opet gost bio spretniji, opet višak i dobar manevar po desnoj strani a gol je nakon sata igre postigao Bob.

Zvezda je krenula silovitije, Mijatović je u 70. minutu pogodio stativu, a Korejac Hvan In Bom je pogodio na dodavanje Bukarija, tako što se opdlično ubacio po lijevoj strani i pogodio suprotni ugao gola Ortege.

No, naivno skrivljen penal Portugalca Đige and Hamiltonom primorao je sudiju da svira penal, koji je nebranjivo za 3:1 pogodio Filips u 85. minutu.

U prvom mijtu nadoknade Korejac Bum je izveo korner a Katai je glavom postavio konačan rezutat.

Ukoliko Antverpen ne osvoji ni bod protiv Barselone, što bi mu bio šesti poraz, Zvezda neće biti najneuspješniji tim grupne faze.

Siti je grupu G završio sa svih šest pobejda, u nokaut fazu LIge šampiona će i Lajpcig, koji je na Red Bull areni večeras bio bolji od Jang Bojsa - 2:1.

Švajcarski klub će na proljeće igrati u Ligi Evrope.

Bonus video: