Evropa prija Laciju, Sari: Želim da igramo protiv Barselone

"Barsa je jedini veliki klub s kojim se nisam sastao u karijeri", rekao je trener Rimljana

1907 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Drugi put od 2000. godine Lacio će se naći u žrijebu za osmini finala Lige šampiona.

Rimljani igraju bolje u Evropi nego na domaćoj sceni (u Seriji A su tek deseti na tabeli poslije 15 kola), prošli su grupu u kojoj je Atletiko Madrid bio prvi i završili ispred šampiona Holandije i Škotske - Fejnorda i Seltika.

Objektivno je u takvoj konkurenciji Lacio i imao realne šanse da osvoji jednu od prve dvije pozicije, a koliki su dometi "nebesko-plavih" u eliti zavisiće i od samog žrijeba koji je u ponedjeljak u Nionu.

Želja trenera Mauricija Sarija je da Lacio igra protiv jednog od velikana evropskog fudbala. Sari bi da se sastane sa Barselonom, a razlog je lične prirode:

"Barsa je jedini veliki klub s kojim se do sada u karijeri nisam sastao. Ako do toga dođe, biće mi žao jer ne bismo gostovali na "Nou kampu", ali istina je da mi Barselona nedostaje kao protivnik. I volio bih da se to desi sada", rekao je Sari nakon sinoćnjeg poraza od Atletika u Madridu 2:0.

Lacio je osminu finala Lige šampiona igrao i u sezoni 2020/21.

I tada je tim našeg reprezentativca Adama Marušića, koji je vodio Simone Inzagi, bio drugoplasirani u grupi - iza Borusije Dortmund i ispred Klub Briža i Zenita.

U nokaut fazi se sastao sa Bajernom protiv kojeg nije imao nikakvih šansi - u Rimu je u prvoj utakmici bilo 4:1 za Bavarce, potom i 2:1 na "Alijanc areni".

Bonus video: