Rubežić zaustavio napade Ajntrahta, Zrinjski remizirao sa moćnom Aston Vilom

Fenerbahče, Fiorentina, PAOK i Aston Vila pobijedili u grupnoj fazi LIge konferencija za osminu finala proljećne nokaut faze

5300 pregleda 0 komentar(a)
Rubežić slavi pobjedu sa kapitenom Aberdina, Foto: REUTERS
Rubežić slavi pobjedu sa kapitenom Aberdina, Foto: REUTERS

Gol mašina Dina Topmelera se nakon petice Bajernu, zaustavila u Aberdinu a nepremostiva prepreka napadačima Ajntrahta u poslljdnjem kolu Lige konferencija bio je crnogorski reprezentativni štoper Slobodan Rubežić. Aberdin je slavio sa 2:0, ali je završio evropsku avanturu.

Iz te grupe G, PAOK će u osminu finala, pobjedom nad HJK-om (4:2), a Ajntraht već u 16-tini finala najmlađeg evropskog klupskog takmičenja.

I Fenerbahče je uspio da pobijedi u grupi, a u derbiju za prolazak Ludogorec je kući bio bolji od Nordsjilanda sa 1:0, ali će bugarski tim zbog slabije gol razlike morati u 16-tinu finala. Fenerbahče je zahvalujuči Edinu Džeku sa dva gola, i odličnom igrom Dušana Tadića, sa 4:0 dobio Trnavu i zbog bolje gol razlike uspio je da izbori osminu finala.

Fiorentini je bio dovoljan remi u Budimpešti da pobijedi u grupi F, i uspjeli su "ljubičasti" iako su gubili od Ferenvaroša Dejana Stankovića (1:1).

Ferencvarošu je bod bio potreban za 16-tinu finala, dok je Genk slavio pirovu pobjedu nad Čukaričkim (2:0), koji je izgubio svih šest utakmica u Evropi.

Aston Vila ruši sve favorite u Premijer ligi ali je remizirala u Mostaru protiv Zrinjskog (1:1). Zrinjski se sa četiri boda oprostio do Evrope, "vilenjaci" su pobijedili u grupi ispred Legije, koja je u direktnom duelu za drugu poziciju dobila AZ Alkmar sa 2:0.

Bonus video: