Tuzani sa zadovoljstvom podvukli jesenju crtu

Iako su gubitkom sedam bodova u posljednjih pet kola izgubili trku za naslov jesenjeg prvaka, fudbaleri Dečića će se na miru i puni entuzijazma pripremati za nastavak prvenstva i proljećnu borbu za trofeje, trener Milorad Peković prezadovoljan prvim dijelom

4601 pregleda 6 komentar(a)
Peković, Foto: FSCG
Peković, Foto: FSCG

Poslovično dobro, tačnije kao iz bajke počeo je put Milorada Pekovića na klupi Dečića. Nizale su se pobjede i uspjesi od prvog dana njegovog dolaska na mjesto šefa struke, nakon što je slovački trener Juraj Jarabek izgubio povjerenje teškim i ubjedljivim, domaćim porazom od Sutjeske. Dečić je djelovao najozbiljnije, čak je dobio i aktuelnog šampiona Budućnost, plasirao se u polufinale Kupa Crne Gore, ali su Tuzani izgubili u finišu jesenjeg dijela prvo mjesto i kao drugorangirani će dočekati nastavak takmičenja u Merdianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Da Pekovićev Dečić nije neranjiv, pokazao je najveći hit šampionata, Jezero, koje je osvojilo bod a potom je to uspjelo i Sutjesci kraj Bistrice, da bi liderskoj poziciji došao kraj neočekivanim porazom od Arsenala u pretposljednjem kolu. Dečić je, ipak, pobjedom okončao jesenji dio, ali sa dva boda zaostatka za aktuelnim šampionom.

- Kada podvučemo crtu, prezadovoljni smo učinkom u jesenjem dijelu. U fudbalu se ne može stalno pobjeđivati, a i sve je drugačije kada ste prvi, svi imaju dodatni motiv jer uspjeh protiv najbolje ekipe je i prava potvrda sopstvene vrijednosti. Uz to, i tereni su bili jako loši, teški za igru a većinu mojih igrača je i sustigao umor da bi u takvim uslovima pokazali koliko zaista mogu. Bilo je i grešaka, ali i one su sastavni i dio igre i analizirane su, ukazano je na njih kako se ne bi ponavljale. Za nekoliko procenata bi sigurno bilo bolje da smo imali svoj stadion i publiku u Tuzima. No, ekipa “raste”, a brojni igrači dokazali su pozivima u nacionalnim selekcijama da vrijede. Ta pozicija iz vrha tabele jeste potvrda vrijednosti, donosi i pažnju i pozornost selektorskih timova. Tako da se iz Dečića sada lakše dolazi do reprezentacije, a ja tvrdim da u našoj ekipi ima kvaliteta za nacionalni tim - kazao je Peković.

Fudbaleri Dečića, FK Dečić
foto: FSCG

Dečić je nekoliko puta bio nadomak prvom domaćem trofeju, sada je u sjajnoj poziciji na oba fronta. U Tuzima svi željno iščekuju i ishod žrijeba polufinala Kupa, a u prvenstvu... Tuzani drugi dio šampionata počinju baš utakmicom protiv jesenjeg prvaka Budućnosti, pod Goricom, gdje bi opet mogli do prve pozicije.

- Za nas je najvažnije da maksimalno spremni dočekamo start drugog dijela, a onda da iz utakmice u utakmicu podižemo i formu i igru. Imamo jasan plan, okupljanje će biti 11. januara, a 24. januara idemo u Tursku. Klub je stabilan, atmosfera je odlična, postoji maksimalno poštovanje, povjerenje i uvažavanje u svim strukturama i svi smo zadovoljni. I ispoštovani - dodao je Peković.

Tuzani neće bježati od pojačanja tokom zimskog prelaznog roka.

- U potrazi smo za napadačem i odbrambenim igračem, kako bi osvježili tim i olakšali nosiocima igre. Znamo da je to teško zimi, jer su igrači pod ugovorima, klubovi imaju projektovane ciljeve. U svakom slučaju, želim kompletnu ekipu na početku priprema i odlazaka neće biti - ističe Peković.

Biće lakše na našem stadionu

Radovi na rekonstrukciji stadiona u Tuzima su u punom jeku, pa bi Dečić mogao napokon da se skrasi, nakon što je kompletan jesenji dio, uglavnom, odigrao kao domaćin na kampu OFK Titograda.

- Proljeće ćemo napokon početi na svom terenu i to će nam sigurno biti dodatni vjetar u leđa. Domaća publika koja voli klub, neće biti ni improvizacije, prilagođavanja na različite terene, gubljenja energije. Nije isto sa navijačima koji te zdušno podržavaju, ili bez njih. Tako da se nadamo odličnim rezultatima, ali mi i ne gledamo toliko unaprijed. Korak po korak, prva sljedeća utakmica je naš jedini cilj - zaključio je Peković.

Bonus video: