Jezero prekrilo konkurente, Plavljani „plivaju” na vrhu

Nestvarna polusezona fudbalera Jezera, najbolja u istoriji kluba - treće mjesto i polufinale Kupa. Trener Ivan Brnović ponosan na igrače i cijeli klub, ali ističe da je opstanak i dalje prioritet: “Tek kada ga izborimo, mijenjaćemo ciljeve

12397 pregleda 11 komentar(a)
Trener Jezera Ivan Brnović, Foto: FSCG
Trener Jezera Ivan Brnović, Foto: FSCG

Budućnost je osvojila jesenju titulu sa dva boda više od Dečića, ali naslov najprijatnijeg iznenađenja fudbalske jeseni u Crnoj Gori bez dileme pripada Jezeru. Plavljani su svakodnevno za trening prelazili po 80 kilometara, a širom zemlje su šetali zbog organizacije domaćih utakmica i prošetali se do treće pozicije na prvoligaškoj tabeli. I ne samo to, Plavljani su i polufinalisti Kupa Crne Gore - kakva jesen, nestvarna...

Ekipu projektovanu da se grčevito bori za opstanak, stručni štab sa Ivanom Brnovićem vinuo je u sam vrh crnogorskog fudbala. Igrali su, Plavljani, doduše, dobro i u nekoliko prethodnih sezona, ali protekla četiri mjeseca će se pamtiti...

- U klubu je konstatovana najbolja polusezona od osnivanja, prvi put smo u top tri, u polufinalu smo Kupa, iako smo pred početak ostali bez sedam ključnih igrača iz prethodne sezone. Predsjednik Ervin Tošić je angažovao isto toliko novih fudbalera, ali samo jedan, Pavlićević, imao je prvoligaško iskustvo. No, na pripremama u Beranama igrači su pokazali nevjerovatan radni elan, stvorili timski duh i ne bez ponosa mogu reći - niko nas nije nadigrao. Uz to, ne možemo zaboraviti ni najvažnije a to su navijači, koji su nas ispratili i podržali na svakom gostovanju, a to su sve utakmice jeseni - kazao je Brnović.

Nova ekipa, i start u porazu kraj Bistrice od Sutjeske 1:0, baš protiv favorizovanog rivala protiv kojeg su u posljednjem jesenjem kolu remijem bez golova u Baru odbranili treće mjesto. Ali, da i “novo” Jezero zna da igra fudbal bilo je jasno nakon remija u 4. kolu pod Goricom protiv šampiona Budućnosti.

- Doživjeli smo četiri poraza u jesenjoj polusezoni - dva od Mornara gdje nam baš i teren ne odgovara, početni u Nikšiću ali i u Bijelom Polju od Budućnosti, a niko se više i ne sjeća kada oni nisu slavili na “Nikoljcu”. Odgovara im. Zato nam i sam pogled na jesenji saldo izaziva ponos. Ipak, nama ostaje opstanak kao jedini cilj i kada sakupimo bodove za to, možemo da mijenjamo ambicije. I u Kupu smo uspjeli i igrači mogu da zasluženo uživaju u odmoru do 12. januara - istakao je Brnović.

A Jezero nije samo rezultatski profitiralo...

- Osim “starosjedjelaca” i iskusnih Redžepagića i Radenovića, mi smo prvoligaško iskustvo iz omladinskih pogona i škole koju vodi Miško Neković omogućili petorici mladića, najmlađi Kojić debitovao je sa tek 16 godina. Nema pravog prosperiteta kluba bez igrača iz regije, i svi u Plavu željno iščekuju trening stadion na Racini da bi se omasovila škola fudbala, a klub mogao da trenira bez svakodnevnih putovanja. To se očekuje na proljeće, jer gubi se velika energija i vrijeme u putovanjima, a novog stadiona i utakmica Jezera u Plavu neće biti uskoro - objasnio je Brnović.

Jezero će se za proljeće pripremati u tri ciklusa - u Podgorici, potom 12 dana u Budvi, u hotelu “Splendid”, pa opet u glavnom gradu.

- U klubu vlada apsolutno jedinstvo, sve strukture odrade posao maksimalno i zato i imamo takav rezultat. Predsjednik Tošić je već sedam godina u strukturama kluba i ne postoji igrač u Crnoj Gori kojeg ne poznaje. Cilj nam je da ekipu pojačamo sa po jednim veznim i krilnim fudbalerom, a želja nam je da niti jedan igrač ne ode tokom ovog prelaznog roka. U tom slučaju smatramo da ćemo se sa ponosom osvrnuti na izgled tabele i na kraju sezone. A Jezero je samo na dobitku, pet debitanata za ponos Plava i prosjek ekipe od svega 23,7 godina - zaključio je Brnović.

29

bodova osvojili su fudbaleri Jezera u dosadašnjem dijelu sezone (1,52 po meču), što je apsolutni rekord Plavljana u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi. Prošle sezone su na kraju jeseni imali 22 boda, godinu ranije 19, a u sezoni 2020/21, prvoj po povratku u elitu, takođe 22...

Bonus video: