Sitiju malo i 2:0 protiv Kristal Palasa, Everton nastavio seriju

Čelsi savladao Šefild junajted, Njukasl bolji od Fulama

14497 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 16.12.2023. 20:24h

Mančester siti je izgubio sjaj, pa je još jednom ove sezone dozvolio protivniku da se vrati iz minusa i zakine ga za bodove.

Aktuelni šampion nije slavio ni treći put zaredom na svom terenu, sada ga je u tome spriječio Kristal Palas koji je do 76. minuta gubio 2:0 i djelovao bezopasno na "Etihadu".

Remi je potpisao Majkl Olise u 95. minutu iz penala koji je iznudio Žan-Filip Mateta, strijelac pogotka za 2:1...

Prije toga je Siti uglavnom kontrolisao stvari, vodio pogocima Džeka Griliša i Rika Luisa, ali ovo je period kada sastav Pepa Gvardiole ima mnogo problema i kada teško dolazi do trijumfa.

Mogli su "građani" da izbjegnu penal u finišu jer je desetak sekundi prije toga Fil Foden izgubio loptu na centru.

Isti igrač je potom u kaznenom prostoru skrivio faul nad Matetom, pa je londonska ekipa dobila poklon koji Olise nije želio da tek tako propusti.

"To što primamo golove u finišu nije loša sreća, to se dešava s razlogom. "Bacili" smo dva boda, moralo je da bude tako kada dozvolite onakav penal. Slične stvari su nam se desile protiv Liverpula, Totenhema...", rekao je Gvardiola.

Siti uz meč više ima tri boda manje od lidera Liverpula, dva od Arsenala, te minus jedan u odnosu na trećeplasiranu Aston Vilu.

Čelsi je imao problema sa Šefild junajtedom u prvom poluvremenu, a u nastavku je došao na svoje - slavio je 2:0, mrežu posljednjeg tima na tabeli Premijer lige tresli su Kol Palmer u 54. i Nikolas Džekson u 61. minutu.

Mini seriju od dva poraza u prvenstvu je prekinuo Njukasl i reagovao poslije eliminacije iz Evrope.

"Svrake" su kod kuće bile bolje od Fulama 3:0, a posao im je bio olakšan od 22. minuta kada je isključen napadač gostiju Raul Himenes.

Sve do 57. su "kotidžersi" čuvali nulu, a onda su trijumf domaćinu donijeli 17-godišnji Luis Majli, Migel Almiron i Den Burn.

Odličnu seriju je nastavio Everton, koji igra sjajno od kada je zaradio kaznu od 10 bodova od Premijer lige, pa je stigao do petog trijumfa u posljednjih šest utakmica.

Sada je Šon Dajš osvojio tri boda na gostovanju svom bivšem klub Barnliju (2:0), presudili su golovi Amadua Onane i Majkla Kina.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: