Savić sa klupe gledao nemoć Atletika u Bilbaou, Sevilja u „kanalu”

Atletik bolji od Atletika, Selta od Granade, a Hetafe slavio protiv osvajača Lige Evrope 3:0 na „Ramon Sančes Pishuanu”

3750 pregleda 1 komentar(a)
Injaki Vilijams odaje poštovanje mlađem bratu, Foto: REUTERS
Injaki Vilijams odaje poštovanje mlađem bratu, Foto: REUTERS

Crnogorski štoper Stefan Savić sa klupe je gledao kako klub osnivača njegovog Atletika gubi na San Mamesu - Atletik Bilbau nadigrao je Atetiko Madrid - 2:0, u 17. kolu La Lige.

Da će ekipa Ćila Simeonea teško do bodova bilo je jasno već u prvom poluvremenu ali Sanset nije pogodio sa penala u 36. minutu.

Ipak, već u 51. Gorka Guruseta dovodi domaćina u vođstvo a mlađi od braće Vilijams, Niko, postavio je konačan rezultat u 64. minutu.

Crnoj seriji Sevilje nema kraja. Početkom oktobra je otjeran Hose Luis Mendilibar, koji je donio pehar u Ligi Evrope, naslijedio ga je Urugvajac Dijego Alonso, ali to je tek bio uvod u probleme.

„Verdiblankosi” su večeras poraženi na svom „Ramon Sančes Pishuanu” od Hetafea čak 3:0, što im je 10. uzastopni meč bez pobjede u La Ligi.

U tom crnom nizu imaju i četiri poraza i remi u Ligi šampiona, a od 26. septembra, kada su savladali Almeriju u šampionatu, pobjeđivali su samo nižerazredne Kintanar de la Orden i Atletiko Astorgu u Kupu kralja.

Tim iz predgrađa Madrida je dva puta pogodio iz penala - Borha Majoral u 5. minutu, u 80. Mejson Grinvud, a u 37. je precizan bio i Haime Mata, nakon velike greške Ivana Raktića.

Selta je prethodno u Vigu bila bolja od Granade, golom Larsona u 20. minutu.

Domaći tim sačuvao je pobjedu uprkos isključenju kapitena Aspasa u 80. minutu.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: