Bitka za Ostrvo i klupu Ten Haga

Liverpul od 17,30 dočekuje Mančester junajted u derbiju Ostrva, pet godina ranije poraz u derbiju koštao posla Žoze Murinja

2412 pregleda 0 komentar(a)
Liverpul je u martu ponizio "đavole", Foto: Reuters
Liverpul je u martu ponizio "đavole", Foto: Reuters

Derbi dva najtrofejnija kluba na Ostrvu, Liverpula i Mančester junajteda odigraće se danas od 17,30 sati na Enfildu.

"Crveni" su lider nakon 16. kola, dok "đavoli" ruše antirekorde, i imaju šest poraza uz devet pobjeda. Posljednji su završili i u grupi Lige šampiona.

A prije tačno pet godina, 16. decembra 2018. godine Junajted je otpustio Žoze Murinja nakon poraza od Liverpoola 3:1.

Paralele se podvlače, mnogi vide simboliku ali Erika ten Haga drži na mjestu trenera ne samo sjajan ugovor, već i podatak da je u toku promjena vlasničke strukture u klubu. Ser Džim Retklif ulazi u Mančester junajted otkupom 25 odsto akcija.

Jirgen Klop je izgubio klubu nebitnu utakmicu u Belgiji protiv Rojal Uniona, ali je odmarao Alisona, Virdžila van Dijka, Trenta Alekandra-Arnolda i Mohameda Salaha - Liverpulu zbog prethodnih pobjeda i nisu trebali bodovi u 6. kolu Lige Evrope.

Trener Klop neće moći da računa na Žoela Matipa, Endija Robertsona, Aleksisa Mekalistera, Tijaga Alkantaru, Dioga Žotu i Stefana Bajčetića.

Za Junajted neće igrati Bruno Fernandeš zbog žutih kartona, te Harija Megvajera, Entonija Marsijala, Kazemira, Lisandra Martinesa, Amada Dijaloa, Tirela Malaziju...

Bonus video: