Ko se zadnji smije... Ipak je ser Aleks najveći u istoriji

Niko ne zna više od 82-godišnjeg stručnajka - nema podmjeha kada je riječ o fudbalskom znanju ser Aleksa Fergusona

4414 pregleda 4 komentar(a)
Ser Aleks se zadnji smije, Foto: Reuters
Ser Aleks se zadnji smije, Foto: Reuters

Aston Vila je apsolutni hit Premijer lige, nakon što je ekipa Unai Emerija dobila, i ne samo to - "vilenjaci" su zaredom nadigrali prvaka, Mančester siti i vicerpvaka Arsenal.

Da li slučajno?!

Prema ser Aleksu Fergusonu i zvaničnio jednom od najvećih trenera u istoriji, ne!

A veliki ser Aleks je uživao u dvije pobjede "vilenjaka", sa slavodobitnim osmjehom svima koji su ga Engleskoj proglasili prevaziđenim i čovjekom od 82 godine koji je "izgubio nit".

Na otvaranju sezone Njukasl je na "Sent Džejmsu" rezultatski uništio Vilu - 5:1. Svi su u studiju bili oduševljeni "svrakama", osim....

“Gledao sam utakmicu i ne vjerujem rezultatu. Aston Villa je igrala fantastičan fudbal, ali neki loši golovi...Njukasl je jako teško pobijediti, pogotovo na njegovom terenu, a njihov menadžer jeste tamo napravio sjajan posao. Ovo je bila nevjerovatna igra, fudbal! Možete nadigrati ali ne i pogoditi gol - to se dogodilo s Aston Villom", kazao je jedan od stručnih konsultanata, ser Aleks.

Svi ostali u studiju su sa mukom sakrivali podsmijeh, ali....

"Pobijedila nas je bolja ekipa", priznao je Pep Gvardiola nakon utakmice "građana" sa Vilom

Ser Aleks nešto zna i sa 82 godine, Vila je treća na tabeli, ruši sve redom a Njukasl uz utakmicu više ima šest bodova sada manje.

Danas od 15 sati Vila gostuje Brentfordu, a pogledajte podsmješljive izraze riječima ser Aleksa nakon utakmice Njukasl - Aston Vila u 1. kolu i pobjede domaćina od 5:1.

Bonus video: